İnternet kullanıcıları için en iyi arama motorları İnternet kullanıcıları için en iyi arama motorları


Keçili Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Doluca ve yönetimi hemşerilerini bir araya getirdi. 

 

7´DEN 70´E

Türkiye´nin her tarafından bir araya gelen 7´den 70´e Keçili vatandaşlar, kahraman şehitler, gaziler, gelmiş ve geçmişleri için Mevlüd-i Şerif okudu. Yaşlısıyla, çocuğuyla, kadınıyla ve erkeği ile yağmur duasına çıkıldı. Ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Keçili Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Doluca ve yönetimi yanında çiçeği burnunda Köy Muhtarı Mithat Yurtoğlu ve azası yapılan etkinlikte ellerini taşın altına koyarak, birlikteliği daha da pekiştirdiler.

 

GÜZEL BİR GÜN

Keçili Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Resul Doluca, 'Keçili Köyü Kültür ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz ile Köyümüzde Kahraman Şehitlerimiz, Gazilerimiz ve Gelmiş ve Geçmişlerimiz için Mevlüt-i Şerif okuttuk. Akabinde Köylülerimizle Yağmur duasına çıktık. Yaşlısıyla, genciyle bizleri bu günde yalnız bırakmayan, gelmek isteyip de gelemeyen tüm köylülerime Dernek yönetimi adına şükranlarımızı sunarız. Ayrıca Köyümüzün çiçeği burnunda Köy Muhtarımız Mithat Yurtoğlu´na ve azalarına yapmış olduğu desteklerden ve yardımlardan dolayı şahsım ve yönetimim adına şükranlarımı sunarım. Duamızı kabul eden Allah´a binlerce şükürler olsun.'

 

YAĞMUR DUASI

Yağmur ve Şükür Duası´na çıktıklarını açıklayan Doluca,  Kur´an Tilaveti okundu Keçili halkı geleneksel olarak yağmur duasına çıkıyor. Bu tür organizasyonların birlik ve beraberliğe de katkı sunuyor. Dualarda Allah´tan rahmet ve bereket diliyoruz. Yağışlı bir mevsim geçirdik ve dualarımızla şükrettik. Burada yanımızda olan, katılan herkese teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.

 

BİRLİK VE BERABERLİK

Doluca, 'Toplumları yaşatan, ilerleten ve yükselten birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberlikten yoksun olan toplumların, dünya toplumları arasında istenilen yerini almasına imkan yoktur. Eskiden beri birlikteliğin, dayanışmanın önemi anlaşılmış ve bu konuda çeşitli özlü sözler söylenmiştir. Özellikle Türk atasözleri arasında çok önemli bir yere sahip olan “Yalnız taş duvar olmaz.”, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var.”, “Tek ağaçtan orman olmaz.” gibi sözler, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu ortaya koymaktadır. Gerek günlük hayatımıza, gerekse de toplumsal hayatımızda bu birlikteliğe çok önem vermemiz gerekir' dedi. Haber Merkezi