AK Parti Milletvekili Oğuz Kağan Köksal halk günü öncesi basın mensupları ile parti binasında bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Toplantıya Ak parti İl Başkan Mürsel Akçay, Başkan Yardımcısı Bahadır Kılıç yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Milletvekili  Köksal önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğu ile yapılan görüşmelerin detayları hakkında bilgi verdi. Milletvekili Köksal Başbakan Davutoğlu´un gruplar halinde Milletvekilleri ile yaptığı toplantıda iki konu üzerinde durulduğunu söyledi. Milletvekili Köksal “ Başbakanımız ilk önce seçimler ve seçim sonuçları hakkında il il bilgi aldı. Seçimlerde yaşanan süreçte yapılan yanlışlar ve doğruların neler olabileceğini sordu. Her Milletvekili kendi fikrini söyledi. Görüşmenin ikinci konusu ise önümüzdeki süreçte parti olarak neler yapabileceğimiz idi. Koalisyonla ilgili olarak görüşlerimiz soruldu.Bizde bilgi verdik ” şeklinde konuştu.

AK PARTİ HÜKÜMETTE YER ALMALI

Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor

Milletvekili Köksal koalisyon konusunda AK partinin karar aşamasına geldiğini belirterek “ Önümüzde devam eden bir süreç var. Meclis başkanlığı seçiminin ardından bu süreç hızlanacak. Şunu unutmamak gerekiyor AK Parti seçimlerden birinci çıkmış partidir. %41 oy oranı ile en çok oy alan partidir. Seçim sistemindeki azizlikten dolayı tek başına iktidar olamamıştır. Yani Türkiye´nin yarısı hala AK parti´ye güvenmekte ve destek vermektedir. Dolasıyla AK partinin hükümette yer alması en doğal hakkıdır. Hükümeti kurma yetkisinin Cumhurbaşkanımız tarafından verilmesinin ardından Başbakanımız gerekli çalışmaları yapacaktır.Parti organları da bu yönde çalışmasını yapıyor” şeklinde konuştu. 

GEREKEN YAPILACAKTIR

Milletvekili Köksal ilimizde son günlerde yaşanan aşrı yağışlar nedeniyle oluşan sel baskınları ve tarım arazilerini su altında kalması konusunda bilgi sahibi olduğunu ve gereken çalışmanın yapılacağını belirti. Milletvekili Köksal “Tarım arazileri konusunda Tarım Müdürlüğümüz hasar tespit çalışması yapıyor. İl merkezi ve ilçe merkezlerinde alt yapılardan kaynaklanan sorunlarla ilgili olarakta Afet Acil Durum Müdürlüğü bir çalışma yapacaktır. Bu çalışmalar sonunda hasar tesbiti ile ilgili olarakta Maliye Bakanlığımızdan gerekli yardım talep edilecektir. Bizde bu konu için elimizden gelen çalışmayı yaparız” şeklinde konuştu 

HAİNLİKTİR

Milletvekili Köksal son olarak Suriye sınırında yaşanan gelişmelere değinerek “Kobani´de yaşanan gelişmelerden sonra bir kısım vatandaşları sokağa çekme gayreti içinde. Bu düpedüz ülke adına yapılan hainliktir. Devlet olarak yaklaşık dört ay önce belirli bir kesimin ülke topraklarımızı kullanarak oraya geçişini sağladık. Şimdi diğer taraftakilerin bu bölgeye geçmelerine göz yummuşuz.Böyle bir şey nasıl olur. Bizim önceliğimiz Suriye´nin toprak bütünlüğü. Ancak ortada 4-5 başlı bir yönetim var.Ülke olarakta buna karşı gerekli tedbirleri almak zorundayız. Askeri olarakta tedbirler alınmış durumda. Ülkemize yapılan tacizler bundan önce misli şekilde karşılık gördü. Bizim için birde bu karışıklık nedeniyle ülkemize gelecek olan mülteci akını sorunu var. Ülkemizde yaklaşık 2.5 milyon mülteci var. Bu konuda BM´den ödül aldık” şeklinde konuştu.