Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Aile Haftası münasebetiyle “İyilik Ekseninde Aile” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Esma Erten, dinleyici olarak da protokol eşleri, Kur´an Kursu Öğreticileri ve öğrencileri ile kadınlar katıldı.

 

AİLE BİR AĞACA BENZER

İl Müftüsü Şahin Yıldırım konuşmalarında Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Esma Erten´e yoğun işlerine rağmen değerli vakitlerini ayırdıklarından dolayı teşekkür etti. Aileyi bir ağaca benzeterek ağaç gıdalarını topraktan alsa da ihtiyaç olduğu zaman sulanmasının gerektiğini, ailenin de aynı şekilde gıdalarını toplumdan aldığını ve bu manevi ağacı da sulamanın gerektiğini ve bu da anne-baba tarafından üstlenildiğini belirterek tüm dinleyicilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

İYİLİK EN BAŞTA İMAN ETMEKTİR

“İyilik Ekseninde Aile” konulu konferansını vermek üzere sahneye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Eğitimi Daire Başkanı Esma Erten, konuşmasına yaklaşan Ramazan ayının mübarek olması duası ile başladı ve özetle şu bilgilere yer verdi: “İyilik en başta iman etmektir. Ayet-i kerimede iyilik tarif edilirken en önce Allah´a, Ahiret gününe Meleklere, kitaba ve peygamberlere iman etmek olduğu, sonra sevdiği mallardan infak etmek, namaz kılmak, zekat vermek ve sabretmek olduğu ifade edilmektedir”

 

YAPILMAYAN İYİLİK KÖTÜLÜĞÜ ORTAYA ÇIKARIR

“Peki en çok kimlere iyilik yapmak gerekir? Allah Resulü küçüklere merhamet etmeyen, büyüklere saygısı olmayan bizden değildir buyurmaktadır. Yapılmayan iyilik kötülüğü ortaya çıkarır. İyilik ve kötülük birbirinin zıttı olarak anlaşılmasına rağmen kötülüğü azaltan, önleyen her şey aynı zamanda iyilik olmaktadır. Her insanda iyilik ve kötülük kabiliyeti vardır. İnsan hangisini daha çok beslerse o insanın hayatında o galip olur. Her kötülüğün arkasından kötülüğü engellemeyen, yani yapılmayan bir iyilik vardır”

 

İYİLİK SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLMALIDIR

İyilik yapma mesuliyeti yakından uzağa doğrudur. İyiliğin en büyüğü kişinin kendisine yapmış olduğu iyiliktir ki bu da bahsetmiş olduğumuz gibi önce iman etmekle olur. Kendisinden sonra ise ailesine iyilik yapmak gelir. Sonra daire-daire mesul olduğu çevre, şehir şeklinde devam etmektedir. İyilik sözde değil özde olmalıdır” dedi. Erten başta ailede olmak üzere yapılan iyiliklerin sözde değil özde olması gerektiğini, “seni seviyorum” diyen ya da çiçek getiren bir eşin sadakatsiz olması onun iyilik yaptığı anlamına gelmediği gibi çocuğunu çok sevdiğini iddia eden anne-babanın çocuğunun her işini kendisi yapması ve anne-babasız yaşayamayacak bir hale getirmesi de iyilik yapmak demek olmadığı belirtti.

Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti Bunalımdaki şahıs otoparkta intihar etti

 

TABLO HEDİYE EDİLDİ

Konferans sunumunun arkasından Hac ve Umre Eğitim Daire Başkanı Esma Erten´e tablo hediye edildi. Liseler arası şiir okuma yarışması birincisinin okuduğu şiir ve yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin takdim edilmesi ile program sona erdi. Haber: Emel Selci