İŞTE DAVUTOĞLU´NUN KIRIKKALE EKİBİ

AK Parti´den istifa ederek parti kuran Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun kuru Gelecek Partisinin Kurucular Kurulunda 3 Kırıkkaleli yer aldı.

ÖZDAĞ İKİNCİ ADAM

Kırıkkale Çelebili olan ve geçmiş dönemlerde Ak Parti Manisa Milletvekilliği, Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı yapan Selçuk Özdağ, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun kurduğu Gelecek Partisinde a takımında yer alıyor. 31 Mart Seçimlerinde Manisa´dan Millet İttifakı adayı olacağı söylentileri de çıkan Özdağ eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket ederek Gelecek Partisinde 2. Adam konumunda yer aldı. 7 Ağustos 1958´de Konur´da dünyaya gelen Özdağ, 2012 yılında doktora eğitimini tamamladı ve 2013´de Doçent oldu. Manisa Ülkü Ocaklarında siyasi hayatına başlayan Özdağ Büyük Birlik Partisinin kuruluşunda etkin rol oynadı. Muhsin Yazıcığlu´nun Şehit edilmesinden sonra BBP´den istifa eden Özdağ Ak Partide siyasi hayatına devam etti. 2011 seçimlerinde Ak Partiden Manisa Milletvekili olarak seçilen Özdağ, 7 Haziran seçimleri ile tekrar milletvekili seçildi. Ak Parti 5. Olağan Kongresi ile MKYK üyeliğine seçilen ve Genel Başkan Yardımcısı olan Özdağ, sonrasında Ak Partiden ayrılarak eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket etti.

EKONOMİ POLİTİKALARINDA BİR KIRIKKALELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor

Gelecek Parti Kurucular Kurulunda yer alan bir diğer Kırıkkaleli isimse Tuncay Dinç oldu. Eski Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı olan Tuncay Dinç´in partide ekonomi projelerinde yer alacağı tahmin ediliyor. 1973 yılında Keskin´de doğan Dinç Galatasaray Lisesi mezunudur. Dinç 1997 yılında Boğaziçi Üniversitesinden mezun olduktan sonra Kibar Holdingde Bütçe Planlama departmanında çalışmaya başladı. Aynı kurumda 2003 yılına kadar finans yöneticisi olarak çalışan Dinç 2003 yılında Avea Bütçe ve Planlama Müdürü olarak çalıştı. Avea ve Aycell´in birleşme sürecinde yönetici görevinde bulunan Dinç, daha sonra THY ve DO&CO ortaklığı ile kurulan Turkish DO&CO´da CFO ve vekil CEO olarak görev yaptı. Borsa İstanbul AŞ´nin Kurulu Üyeliğine seçilen Dinç, Genel Müdürlüğe seçildi. Ahmet Davutoğlu´nun kurduğu Gelecek Partisi Kurucular Kurulunda yer alan Dinç partinin plan, bütçe ve finans konularında aktif çalışacağı öğrenildi. Gelecek Partisi kurucular kurulunda yer alan bir diğer isim ise 1977 Kırıkkale doğumlu Halime Polat oldu.