Bu sporcu çocuklar okul çağına geldiklerinde yine eğitimlerine devam ediyor. Bu alt yapı oluşumu devletin programları dahilinde oluyor, en büyük destek ise  o ülkenin halkından geliyor.

Türkiye´mizde ne yazık ki spor denince akla Futbol gelir Milliği sporumuz güreşimizde seneler geçtikçe olimpiyatlarda üstün madalya alamıyoruz.

Kırıkkale´de boksta dünya şampiyonları çıkarmış olimpiyatlarda altın madalyalarla dönmüş sporcularımız oldu. Futbolda  Kırıkkale spor 1.ligde senelerce kendi kalesine göl attırmamış takımımız vardı.

Kırıkkale Süleyman Demirel Anadolu lisesinin birkaç dalda spor faaliyetlerini yürüten öğrencilerimiz var, bunlar il içi ve sonra iller arsı müsabakalara katılıyorlar. Eğitim gören bu öğrencilerimiz yaşamlarında değişik tatlar alması bile eğitim öğretimde başarıları daha fazla oluyor 

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Badminton takımı her hafta antrenmanlarını, okul spor salonları yanı sıra Behiç Çelik Spor salonunda yapıyor. Kendilerinin bir formalarının olmamasından kaynaklanacak ki sporcu öğrencilerden Dilan Ceylan  Kırıkkale´de 2 şubesi bulunan Samsung  Portakal Aş. nin  müdürlüğünü    yapan akrabası Akın Tezel´e  takımlarına sponsor olması teklifini Okulun Spor öğretmeni. Görkem Durmuşoğlu Sofi ye yaparlar.

Müdür Akın Tezel Samsun Portakal  AŞ. Yönetim kurulu başkanı ve sahibi Tuğhan Portakal  bu teklifi sunar  .Portakal bu teklife  olumlu bakıp. Okulun sponsoru olmayı kabul edip ilk olarak Badminton sporcularına forma yaptırıp ayakkabılar için kalıp numaraları  ister.

Kırıkkale Samsung  şube  müdürüne   gelen formaları ,Müdür Tezel  Süleyman Demirel Anadolu Lisesine teslim edip  öğrencilerin antrenmanlarını izleyerek   şirketinin sponsor olup , bu pırıl pırıl öğrencilere  yapmış oldukları  destekten dolayı da mutlu olduğunu belirti.

ROKETSAN inşaatında sona gelindi ROKETSAN inşaatında sona gelindi

 Sporcu öğrencilerden Dilan Ceylan ve Furkan Türesin ortak yaptıkları açıklamada ‘´ Samsung Portakal Aş ye başta Kırıkkale sorumlu müdürü Akın Tezel beye ve Portakal Aş yönetim kurulu Başkanı Tuğhan Portakala çok teşekkür ediyoruz  sağ olsunlar. Bizler bu desteği unutmayacağımız gibi  Başarı kazanıp alacağımız kupa ve madalyalarımızı göstermeye yanına gidip teşekkürlerimizi belirteceğiz. Dediler. Kırıkkale ‘de  19-20 Aralık ta ;Badminton  İl içerisindeki okullar arası  il birinciliği  müsabakalarımız olacak il birincisi seçilen iller arası müsabakalara katılacak biz maçlarda başarılı olacağımıza inanıyoruz´´ dediler

 

Haber:::ARİF ÇAKIROĞLU