İftar yemeğinden önce, cemiyet başkanları ve yönetim kurulu üyelerine, Kırşehir tanıtıldı. Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan ortak programla, İç Anadolu Bölgesinde bulunan gazeteciler cemiyeti başkanları ve üyeleri, Kırşehir'de Ahi Evran Camii, Cacabey Medresesi ve Ahi Evran Üniversitesi'nde gezi ve incelemelerde bulundu. Konuk gazeteciler, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu tarafından Kırşehir'in özellikleri ve mesleki alanda bilgilendirildi.

Yoğun katılım

Terme Kür Merkezi'ndeki Havuz Başı'nda verilen iftar yemeğine Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, Başkan Yardımcısı Kırıkkale Müstakil Gazeteciler Derneği Başkanı ve Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cengiz Selci, Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu Başkanı Kenan Macit, Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, Kayseri, Yozgat, Ankara, Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illerinin gazeteciler cemiyeti başkanları ve cemiyet üyeleri ile Kırşehir'deki basın mensupları katıldı.

İlk Kırşehir'de oldu

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turpçu, yemekte yaptığı konuşmada, 'Kırşehir`de bölge gazetecileri cemiyetleri üyeleri ile bir arada olmak ve Kırşehir'in tarihini anlatma imkanı bulmak bizleri mutlu etti. Kırşehir'de 11 yerel gazetenin 3 gazete çatısı altında birleşmesi hem bir ilk olmuştur, hem de gazetelerimizin sayfa sayısı ile birlikte içerikleri de gelişmiştir. Bu işin içerisinde olan siz basın mensuplarımızı kutluyorum' dedi.

Hızla örgütlendik

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saylam ve Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci'ye plaket verdi. İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar yaptığı konuşmada 'Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu`na, Türkiye genelinde 75 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütü üye. Türkiye genelinde çeşitli illerde; cemiyet ve dernek çatısı altında örgütlenen basın emekçilerinin güç birliği uzun yıllar süren çalışmaların sonucu nihayet meyvesini verdi. Yeniden örgütlenen teşkilatımızın başkanları ile iftar yemeğinden sonra sohbet ortamında karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kırşehir`de başlayan bu uygulamanın da diğer illerde de devam edecek. Basın ile iç içe olmanız ve Kırşehir Basını'na gerekli kolaylıkları sağlamanız bizleri memnun etti. Kuruluşumuzun üzerinden bir yıl bile geçmemesine rağmen hızla örgütlendik. İlk programlı etkinliğimizi ve toplantımızı Kırşehir'de yapmaktan çok mutluyuz' dedi.

Meslek etiği önemli

Gazetecilerle birlikte İftar programına katılan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, gazetecilik mesleğinde tanımlamaların tam yapılmadığını ifade etti. Başkan Bahçeci, 'Gazetecilik kavramında bazı eksiklikler var. İnternet sitesi kuran ve fotokopi makineleri ile tek sayfa baskı yapan herkes kendini gazeteci olarak tanımlıyor. Kişisel hayatlar ve gazetecilerin kendi menfaatleri uğruna özel hayatları incelemeleri, meslek etiği açısından da hoş değildir şeklinde düşünmekteyim. Burada olmanız ve Kırşehir'de sizleri ağırlamak, bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir' dedi.

Plaket verildi

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam da, yaptığı konuşmada basının önemine değindi ve yayın sırasında aile mefhumuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Gazeteciler, iftar sonrasında mesleki sorunlar üzerine tartışırken programa katılanlara katılım belgeleri ile birlikte plaket verildi.

Aşırı yağışlar tarım arazilerine zarar verdi Aşırı yağışlar tarım arazilerine zarar verdi