YARIŞMANIN KONUSU, “SAĞLIKLI YAŞAM”

Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak için her daim bireye yol arkadaşı olan Ufka Yolculuk, “Sağlıklı Yaşam” konusuyla bu yılki yarışmasına bağışladı. Türkiye´nin en geniş katılımlı sivil toplum yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 9´uncusu için tüm hazırlıklar tamamlandı. Her yıl katlanarak okuyucusunu artıran ve coşkuyla gerçekleşen sınavlara bugüne kadar yaklaşık 3,5 milyon kişi katılarak ufka yolculukla yol arkadaşı oldu.

ESERLER HAZIRLANDI
Önceki yıllarda Kur´an-ı Kerim meali, Peygamber Efendimiz´in (s.a.v.) hayatı, hadis-i şerif, ilmihal, Kur´an ve sünnet bütünlüğü, güzel ahlak, adap” gibi konularda gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl için seçilen teması ise “Sağlıklı Yaşam” oldu. Yarışma kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise kategorisi için eserler hazırlandı. Ufka Yolculuk Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı, yaptığı açıklamada, geleceğin toplumunu inşa etmek için iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlaklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olabileceğini söyledi.

KATILIMLAR ONLİNE OLACAK

Hedeflerinin sadece yarışma yapmak olmadığını bu sayede sevgi, sağduyu, doğruluk, güven ve sağlıklı yaşam gibi evrensel değerlere yer vermek olduğunu aktaran Arı, “Ufka yolculuk yarışmaları, toplumda artık her yaş grubunda bilinen, tanınan ve güvenilir bir yarışma haline geldi. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları, çok önemli bilgi kazanımları ile davranış değişiklikleri, kısacası kaybedeni olmayan bir yarışma olup ülkemizin en kapsamlı bilgi ve kültür yarışması oldu. Bu yıl ki yarışma kayıtlarımız da önceki yıllarda olduğu gibi www.ufkayolculuk.com web sitemizden online olarak yapılmaktadır.” dedi.

YARIŞMA TÜRKİYE GENELİNDE YAPILACAK

Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak

Yarışma detayları ile ilgili bilgiler veren Arı, şunları söyledi: “Bu seneki yarışma konumuz “Sağlıklı Yaşam”. Yarışmada sınav sorularının hazırlanacağı kitaplar ise İlkokul kategorisinde, ‘Nereden Geliyor Bu Sesler´, Ortaokul kategorisinde ‘Bir Acayip Yolculuk´, Lise kategorisinde ise ‘Sağlık Olsun´ isimli eserler belirlendi. Her 3 kategoride de yarışmacı öğrencilerimizin sınav öncesi bu kitapları okumaları gerekmektedir. 9. Ufka Yolculuk yarışması bu yıl iki aşamada yapılacak. Online kayıt sonrası yarışmanın birinci aşaması 11 ve 12 Nisan tarihlerinde yine online olarak yapılacak. Birinci aşama sonuçlarına göre ve kategorilerinde Türkiye genelinde ilk 10 bine giren öğrenciler, ikinci aşama sınavına girecekler. İkinci sınav ise 23 Mayıs 2021 pazar günü yapılacak. İkinci aşama sınav ise randevu sistemiyle yapılacak.”

 

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Her yıl olduğu gibi yıl da, ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde sınavlarda dereceye giren yarışmacılara para ödüllerinin yanı sıra birbirinden güzel çeşitli ödüllerin de verileceğini hatırlatan İl Temsilcisi Arı, ufka yolculuk yarışmalarının bundan böyle kazandıran, sevindiren ve fark oluşturan bir yarışma olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. Haber: Kenan Kuzucu