KIRIKKALE´DE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Karacak, “Önceliğimiz her zaman üyelerimizin bütün sorunlarında yanlarında olmak ve büyük bir aile oluşumuzun şuuruyla hareket etmekteyiz. Bunlarla birlikte sendikacılığın sadece hak aramak olmadığını bilerek, sendikamızın eğitim ve sosyal yönünü de en iyi şekilde ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu amaçla Türk Eğitim Sen ailesi için geleneksel hale gelen gezilerimize bir yenisini ekleyerek bu seneki gezimizi “Tarihin İzinde Balkanlar” sloganı ile organize ettik. Kırıkkale´de bir ilki gerçekleştirdik. Hele hele bunun Kırıkkale´nin yerli ve milli bir firması olan Yücekan Turizm ile organize etmemiz takdire şayandır diye düşünüyoruz”

Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

 

TARİHİ YERLERİ GEZDİK

“Hepimizin bildiği gibi bu tür büyük, uzun süreli organizasyonların salahiyeti için biz de aylardır yoğun bir şekilde çalıştık. 2 Temmuz Pazartesi günü Kırıkkale Cumhuriyet Meydanında iki otobüs katılımcı ile başladı gezimiz. 3 Temmuz Salı günü Yunanistan´ın Kavala şehrini ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ün doğduğu evin bulunduğu Selanik şehrini gezdik. Oradan Makedonya´nın UNESCO tarafından 1979′ da dünya mirasları listesine alınan Ohrid (Ohri) şehrini, tarihi ve turistik yerlerini ve Osmanlı Mahallesini gördük”

 

MUHTEŞEM MEKAN

“ Ertesi gün Arnavutluk´ un başkenti Tiran şehrinin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ederken, burada Ethem Bey Camiini, Tarihi saat kulesini ve İskender Bey Meydanı adeta geçmişimizin ayak sesleriydi. Arkasından Karadağ´ın başkenti Podgoriça´ya geçtik buradaki Osmanagiç Camii gerçekten görülmeliydi. Niksiç Şehrini de unutmayalım. Tüm katılımcılarımızın dört gözle beklediği Bosna Hersek günümüz ise tek kelimeyle muhteşem Blagy (Alperenler) tekkesini ziyaretle başladı. Sarı Saltuk ve Aşık Paşa nın türbelerinin bulunduğu bu muhteşem mekan tüm yorgunluğumuzu unutturdu”

 

DEVLETİMİZLE GURUR DUYDUK

“Mostar Köprüsü ve şehri arkasından Bosna Hersek ise bizleri mutluluk gözyaşlarına boğdu. Bir kez daha geçmişimizle milletimizle ve devletimizle gurur duyduk. Bosnalılarla Türkçe sohbetlerimizde Türkiye´nin arkalarında olmasının onlara verdiği güce şahit olduk.1995 yılındaki savaşın izlerini görünce gözlerimize inanamadık. Baş çarşıyı gezerken kendimizi İstanbul´da hissettik. Akşam namazını Gazi Hüsrev Bey Cami´inde kılmanın verdiği iç huzur çok başkaydı. Ertesi gün Osmanlı´nın meşhur şehirlerinden olan Sırbistan´ın Belgrad şehrine geldik”

 

GEÇMİŞİMİZİN İZLERİNİ ZİYARET ETTİK

“Evliya Çelebi´nin Seyahatnamesinde  156 caminin olduğunu yazdığı şehirde sadece Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılmış olan Bayraklı Cami´nin ayakta kalmasına üzülüp  etkileyici .şahane parklara ve tarihi alanlara sahip  Sırpların ‘´Kalemegdan´´ dedikleri Belgrad Kalesinden , Sava ve Tuna nehirlerinin birleşimini izledik. Geçmişimizin izlerini ziyaret etmekten ayrılmanın hüznü, Belgrad´ın yağmuru bizim gözyaşlarımızla karışarak Bulgaristan´ın Sofya şehrine getirdi. Gezimizin son gününü de burada geçirdikten sonra ülkemize doğru yola çıktık”

 

SONSUZ MUTLULUK

“Tarihin İzinde Balkanlar adını verdiğimiz ve bu sloganla  yola çıktığımız gezimiz Atalarımızın bize bıraktıkları maddi ve manevi mirasların değerini bilmek ve bu mirasa sahip çıkmamız gerektiğini bize bir kez daha hatırlattı. Türk´ün bükülmez iradesinin ve bütün cihana yaymaya çalıştığı hoşgörü ve adaletin izlerini takip ederek Atalarımızın Balkan coğrafyasında bıraktığı izlerin onuru; vatanımıza ve memleketimize gelmenin sonsuz mutluluğunu bir ömür boyu yaşayacağız” dedi. Haber Merkezi