ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

SİME-SEN tarafından düzenlenen tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Burada açıklamalarda bulunan Sivil Memurlar Sendikası Genel Başkanı Kenan Haluk Baytemir, “Bu gün bir kez daha 17 Şubat 2016 tarihinde, Merasim Sokak´ta servis araçlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit olan meslektaşlarımızı ve mesai arkadaşlarımızı anmak üzere toplanmış bulunuyoruz”

 29 VATAN SEVDALISI ARKADAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

“6 yıl önce bugün, 12´si Sivil Memur, 11´i Astsubay, 2´si İşçi, 1´i Mehmetçik ve 3´ü sivil vatandaş olmak üzere 29 vatan sevdalısı arkadaşımız burada şahadet mertebesine ulaşmıştır. Bin yıldır üzerinde yaşadığımız ve adına vatan dediğimiz bu kutsal topraklarda özgür ve huzurlu bir şekilde yaşayabiliyorsak, bayrağımız özgürce dalgalanıyor ve ezanlar semada özgürce yankılanabiliyorsa şüphesiz ki bunlar için aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Malazgirt´ten Çanakkale´ye, Kurtuluş Savaşından Merasim Sokak Şehitlerimize ve günümüze kadar vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi büyük bir rahmet ve minnetle anıyoruz”

 EMANETLERİ GELECEK NESİLLERE AKTARACAĞIZ

“Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; Subay, Astsubay, Sivil Memur, İşçi, Uzman Çavuş, Erbaş ve Erler ile birlikte büyük bir Ailedir. Karargâhlarda, kışlalarda, Yurt içinde ve Yurt Dışında, harekât bölgelerinin tamamında hep birlikte görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli işte burada Merasim Sokak´ta gerçekleştirilen hain saldırıda olduğu gibi gerektiğinde şehadete de birlikte yürümektedirler. Dizelerinde ki yüksek anlam ile yaşadığımız toprak parçasını bizlere vatan kılan, bizlere millet olma şuurunu aşılayan şehit ve gazilerimizin hatırası, bizlerin gönlünde ebediyen canlı kalacaktır. Şehit ve gazilerimizi asla unutmayacak, unutturmayacak; uğruna can verdikleri mukaddes değerleri ve vatanımızı en kıymetli emanet bilip muhafaza ederek gelecek nesillere aktaracağız”

 RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

“Bir kez de buradan sizler aracılığı ile milletimize istiklal marşımız ile seslenmek istiyorum. İstiklal şairimizin dediği gibi; Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. Dizlerinde ki mana ile en son ocak kapanana kadar bu topraklar vatan olarak bizler tarafından tutulacaktır, vatanımızın bölünmesinin önünde ki en büyük engellerden birisi de sivil memurlar sendikası ve üyeleridir, dün merasim sokakta olduğu gibi ihtiyaç duyulduğunda hiç birimiz canımızı aziz vatanımız için feda etmekten kaçınmayacağız. Sözlerime bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Malazgirt´ten Çanakkale´ye, Kurtuluş Savaşından Merasim Sokak Şehitlerimize ve günümüze kadar vatan için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi büyük bir rahmet ve minnetle anarak son veriyorum” dedi. Program Cebeci Asli Mezarlığında şehitlerimiz adına okunan Kur´an-ı Kerim ve dualar ile devam etti. Haber: Çağlar Atmaca