EV YEMEKLERİ YEDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Sulakyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Fedai Akın ve beraberinde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Sarı Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız öğrenci pansiyonunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Ali Türkmen´den pansiyonla ilgili bilgiler alan Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından “Parası bizden emeği sizden projesi” hazırladıklarını ve bu proje sayesinde pansiyonda kalan kız öğrencilerine ev yemekleri yedirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

TARHANA VE ERİŞTE HAZIRLANDI

Her bir öğrencinin başarısını olumsuz yönde etkileyecek bir durumun olmaması için büyük çaba gösterdiklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın,  “Kız öğrencilerimize kış aylarında yemeleri için İŞKUR personelimiz tarafından tarhana ve erişte hazırlandı. Çocukluğumuzda hepimizin anne çorbası olarak bildiği tarhananın yapılması, kurutulması, paketlenmesi süreçlerinde arkadaşlarımız titizlikle ve özveriyle çalıştı. Gayretlerinden dolayı İŞKUR personelimize çok teşekkür ederim.” dedi.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Öğrencilerin kendilerine devlet tarafından emanet edildiklerini hatırlatan Akın, şunları söyledi: “Bu tür uygulamalar öğrenciler için büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz annelerinden, babalarından, ailelerinden uzaklar. Bu öğrencilerimiz devletimiz tarafından bizlere emanet edildi. Kendi evlerinde yiyebilecekleri güzel çorbaları ve erişteyi burada da yiyebilsinler istedik. Fabrikasyon ürünü almayalım, burada yapmış olduğumuz ürünlerden kendilerine sunalım dedik.”

 

Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi Kırıkkale’de toz fırtınası havadan görüntülendi

SULAKYURT İLÇESİNDE EĞİTİMİ EN ÜST NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ

Akın, hedefledikleri çeşitli projeler sayesinde kaliteli eğitimi ilke edindiklerini dile getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarımızda kaliteli eğitimin hayata geçirilmesinde en büyük yardımcım okul müdürlerim, öğretmenlerimiz ve mesai arkadaşlarım. Öğrenci merkezli projelerimiz bizi her geçen gün bir adım daha zirveye taşıyacaktır. Öğretmenlerimizin özverisiyle birlikte bu projeleri hayata geçireceğiz. Bundan kesinlikle kaçış yok. Sulakyurt ilçemizdeki eğitimi en üst noktaya taşıyacağız. Bu konuda çok şanslıyız”

 

BU BİZİM İÇİN MOTİVASYON KAYNAĞI

“Çünkü İl Milli Eğitim Müdürümüzün vizyonu çok yüksek. Eğitim adına cani gönülden çalışan, projeleriyle çocuklarımızın ufkunu açmak için var gücüyle çalışan bir eğitim lideri var. Bu bizim için motivasyon kaynağı. Eğitimde Kırıkkale vizyonunun alt basamaklarına baktığımız zaman Kırıkkale´de ne kadar öğrenci varsa o projenin mutlaka içerisinde olacağının ifadesi. Yine “Sosyal okul projesiyle” ilçelerimizdeki okullarımızda kendi varlıklarını ve kendi yeteneklerini, kendi potansiyellerini en üst noktaya taşımak için mükemmel bir proje. Bunların harmanlanmasıyla beraber bize düşen de Sulakyurt´ta en mükemmel eğitimi ve en mükemmel eğitim olanaklarını çocuklarımıza sunabilmektir” dedi. Haber Merkezi