BİLGİ VERİLDİ

Kırıkkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde Mesleki Çalışma Programına katılan öğretmenler, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası Müdürlüğü Silah Müzesini ziyaret etti. Müzedeki görevli Eğitim Öğretim Şefi Dursun Aydın tarafından öğretmenlere, müzedeki silahlar hakkında çeşitli bilgiler verildi.

 

GAZİ SİLAH

Öğretmenler müzedeki birçok silahların yanı sıra 'gazi silah' olarak nitelendirilen ve Afrin´deki Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit olan Piyade Üstçavuş Fatih Mehmethan´a ait tüfeği de ilgi ile incelediler. Bazı öğretmenler, silahları ellerine alarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Tarihi yerlerin ziyaretleri kapsamında öğretmenler daha sonra  Eğitim Tarik Müzesi´ni de ziyaret ettiler. Buradaki görevli Nazmi Bayram tarafından öğretmenlere müzedeki eserler hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu

 

TARİHİ MEKANLARI ZİYARET ETTİK

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ömer Yağlı, bu tür ziyaretlerin öğretmenler açısından büyük önem taşıdığını söyledi. Müze ziyaretlerinde öğretmenlerin kentin önemli mekanlar hakkında çeşitli bilgiler edindiklerini aktaran Yağlı, “Bugün okulumuzda seminere çatılan öğretmenlerimizle birlikte ilimizdeki önemli tarihi mekanları ziyaret ettik. Farklı branşlardan olan öğretmenlerimizle güzel, faydalı, kültürel ve tarihsel bir gezi oldu” ifadelerini kullandı. Haber: EMEL SELCİ