KIZIK AĞIR ELEŞTİRMİŞTİ

28 Kasım 2020 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık basın açıklaması yapmış ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı eleştirmişti. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´ya “Böyle Belediye Başkanlığı mı olur?” sorusunu yöneltmiş ve çok sert eleştirilerde bulunmuştu. Kızık Saygılı´nın sadece 2 Belediye Meclisi Toplantısına katıldığını iddia etmiş ve “Mecliste yok, Belediyede yok, halkın arasında yok, öyleyse belediyeyi kim yönetiyor?” ifadeleri ile yüklenmişti. Pandemi sürecinde esnafın zor durumda olduğunu belirten Kızık, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı esnaftan kaçmakla suçlamış ve su kesintilerini dile getirmişti.

SAYGILI HAREKETE GEÇTİ

Hüseyin Şenol, belediye başkan yardımcısı oldu Hüseyin Şenol, belediye başkan yardımcısı oldu

Yücel Kızık´ın bu açıklamalarının ardından Belediye Başkanına yakın sosyal medya hesapları CHP´yi PKK´lılıkla ve hırsızlıkla suçlamış, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık´a da ağır hakaretlerde bulunmuşlardı. Ancak CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık´ın açıklamaları Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı harekete geçirdi. Kızık´ın iddiasına göre yalnızca 2 meclis toplantısına katılan Saygılı geçtiğimiz günlerde Aralık ayı Belediye Meclis Toplantısına başkanlık etti. 29 Kasım´da Zafer Caddesinde yapılan çalışmaları yerinde incelemiş ve Saygılı´ya yakın sosyal medya hesapları “Bu Şehrin Başkanı Var” paylaşımları yaparak Kızık´a cevap vermişti. Saygılı, Belediye Başkanı olduğundan bu yana hiç olmadığı kadar bir hareketlilik içerisine girerken, sokağa çıkma kısıtlamasında yapılan belediye çalışmalarını da yerinde inceleyerek, Kızık´a mesaj gönderiyor.

MANŞET YORUM

“MUHALEFETİN ÖNEMİ”

Ülkenin diğer bölgelerine nazaran ikili muhabbet ve dostluk nedeni ile Kırıkkale´de muhalefette siyaset yapanlar genelde sessiz olmayı veya sadece ulusal konularda muhalefet etmeyi tercih ediyorlar. Muhalefetin hareketsiz oluşu iktidarı da tembelleştiriyor ve zararını şehir olarak hepimiz görüyoruz. Belediye Başkanını eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Kızık´ı da, eleştirilerden ders çıkartan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´yı da tebrik ediyoruz. Siyasette en güçlü silahın iletişim olduğunun unutulmamasını ve Sayın Yücel Kızık´ın gerçek muhalefet söyleminin, bütün il başkanlarına, bütün milletvekillerine, ilçe başkanlarına, il genel meclisi üyelerine ve belediye meclisi üyelerine örnek olmasını umuyoruz.

/resimler/2020-12/5/1807017658511.jpg

 

/resimler/2020-12/5/1807198908653.jpg