Büyükbaş ve küçükbaş kesim ücretleri açıklandı

Hayali kadınlara nefes olmak Hayali kadınlara nefes olmak

Vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, çevre ve halk sağlığına riayet ederek kesebilmelerine yardımcı olmak amacıyla kurulan kurban hizmetleri komisyonu, kurban satışı yerini Arpalık Çukuru mevkiinde bulunan belediye hayvan pazarı olarak belirledi. Yapılan açıklamada kesimler ise hayvan pazarı bitişiğindeki özelleştirilen belediye mezbahanesi ve Hasandede mezbahanelerinde gerçekleştirilecek. Bu tesislerde kurbanlarını kestirecek olanlar büyükbaş hayvanlar için kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti olarak 200 TL, küçükbaş hayvanlar için ise 40 TL ödeyecekler. Bu tesislerde kesim yaptırmak isteyen vatandaşlar önceden sıra alabilecekler.

Kendi imkanlarıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlar ise kesimlerini

Cumartesi, Kaletepe, Yenimahalle ve Bahçelievler kapalı pazar yerlerinde yapabilecekler. Bu tesislerde Kendi imkanlarıyla kurban kesecekler tesisten yararlanma ücreti olarak küçükbaş hayvanlar için 5TL, büyükbaş hayvanlar için 20 ücret ödeyecek.

Kesim yerlerinde personel görevlendirmesi;

Kurban satış ve kesim yerlerine yeteri kadar Veteriner Hekim, Din Görevlisi, Zabıta Müdürlüğünce Zabıta ekibi, Temizlik İşleri Müdürlüğünce temizlik elemanları görevlendirilecek. Ayrıca bayram günleri ilgili kurumlardan oluşan bir komisyon denetim görevi yapacak.

Satış ve kesim yerleri denetlenecek

Komisyonca belirlenen kurban satış yerlerinin dışında cadde, sokak, Samsun yolu bulvarı, itfaiye çevresi başta olmak üzere, herhangi bir yerde kurbanlık satışına ve kesimine müsaade edilmeyecek ve bu konuda belediye başkanlığı zabıta ekipleri kontroller yapacak. Ancak kendi imkanlarıyla bahçelerinde kurban kesmek isteyenler çevre temizliğine dikkat etmek şartıyla kurbanlarını kesebilecekler.

Kaçan kurbanlık hayvanları yakalama ekibi

Satış ve kesim yerlerinden kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için Belediye Veteriner Müdürlüğünce 'Kurbanlık Hayvan Yakalama Ekibi' oluşturuldu. Bu konuda Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün 295 10 32 no'lu telefonundan yardım istenebilecek.