KIRIKKALE´DE ESKİ EŞİ TARAFINDAN ÖLDÜRÜLEN EMİNE BULUT´U UNUTMAYACAĞIZ  

 

Karaca, TBMM´de kadınların sesi oldu

 

TBMM Genel Kurulu´nda söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; Denizli´deki Hafize Kurban ve Kırıkkale´deki Emine Bulut olaylarını hatırlattı. Karaca; “Toplumsal cinsiyete dayalı kadına yönelik suçların özel suç olarak tanımlanması için daha kaç kadının ölmesi gerekiyor?” dedi.

 

Toz fırtınasına dikkat! İnsan sağlığına etkisi çok fazla Toz fırtınasına dikkat! İnsan sağlığına etkisi çok fazla

EMİNE BULUT´U UNUTMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu´nda gündem dışı söz aldı. Kırıkkale´de eski eşi tarafından öldürülen Emine Bulut ve Denizli´de boşanmak üzere olduğu eşi U.K. tarafından öldürülen Hafize Kurban olaylarını hatırlattı. Milletvekili Karaca; “Denizli Adliyesi´nde, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından küçük çocuğunun gözleri önünde katledilen Hafize Kurban´ın katili ilk defa hâkim karşısına çıktı. Hafize Kurban, kadına yönelik eril şiddet sonucu yaşamdan koparılmıştır.

 

KAÇ KADININ ÖLMESİ GEREKİYOR?

‘Ölmek istemiyorum´ diyen kadınlarımız can verirken, ‘Anne ölme!´ diye gözyaşı döken çocuklarımız annesiz kalırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak üzerimize düşeni yapmakta geç kalmadık mı? İlk imzacısı olduğumuz İstanbul Sözleşmesi hükümlerini yerine getirmek için daha ne bekliyoruz? Türk Ceza Kanunu´nda kadına yönelik şiddette ve her türlü suçta iyi hâl indiriminin kaldırılması başta olmak üzere, toplumsal cinsiyete dayalı kadına yönelik suçların özel suç olarak tanımlanması için daha kaç kadının ölmesi gerekiyor?” dedi.

Haber: Emel Selci