Araştırma Görevlisi Mustafa Murat Batman´ın Kur´an tilavetiyle başlayan programda konuşma yapan İslâmî İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyüp Baş, fakülteyi kazanan öğrencileri tercihleri ve başarılarından dolayı tebrik ederek, Kırıkkale Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi´nin gelecekte İslâmî İlimlere yeni bir soluk getireceği inancını taşıdığını ve öğrencilerinde aynı inançla eğitim sürecinde kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri gerektiğini belirtti.

FAKÜLTEMİZ EĞİTİMİ İLE ADINDAN SÖZ ETTİRECEKTİR

Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi Kırıkkale’de dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

 Konuşmasının devamında Prof. Dr. Eyüp Baş, “Bu sene ilk defa öğrenci almamıza rağmen mevcut İlahiyat ve İslâmi İlimler Fakültelerinden daha eski olanlardan daha önde olarak ilk %50 arasında yer aldık. Bu, ilk defa öğrenci alan bir fakülte için bir başarıdır. Bu sene öğrencilerimize sağlayacağımız eğitim ve olanaklarla fakültemiz gelecek yıllarda, hem sıralamada üst sıralarda yer alacak hem de eğitimi ile adından söz ettirecektir.” dedi.

ARAPÇA AĞIRLIKLI BİR PROGRAM UYGULUYORUZ

 Prof. Dr. Eyüp Baş, “Fakültemizde hazırlık olmaması hasebiyle ilk yıl Arapça ağırlıklı bir program uygulayacağız. Ancak diğer derslerden de öğrencilerimiz en iyi şekilde faydalanarak kendilerini yetiştirecektir. Fakültemizde şuan öğretim üyesi ve öğretim elemanı sayısı, derslerimiz ve öğrencilerimiz için oldukça yeterli sayıdadır. Hocalarımız alanlarına hâkim ve öğrencilerimizi en güzel şekilde yetiştirecek donanıma sahiptir. Ayrıca hem kız hem de erkek öğrencilerimize yönelik hafta içi ve hafta sonları takviye derslerle kendilerini daha iyi yetiştirme imkânı sunacak, mezun olduklarında diğer mezunlardan bir adım önde olmaları için bütün gayretimizi göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ KALİTELİ AKADEMİSYEN YETİŞTİRMEKTİR

 Öğrencilerin her zaman kendini yetiştirmiş ve hangi alanda olursa olsun üstün başarıya ulaşması gerektiğini belirten Prof. Dr. Eyüp Baş, “Öğrencilerimiz lisans eğitiminde kendilerine her zaman gerekli olan Arapça´yı ve buna ek olarak bir batı dilini en iyi şekilde öğrenerek kendilerini lisans sonrası eğitime hazır hale getirmelidirler. Bizim mezunlarımız elbette Diyanet ve MEB´de çalışma imkanı bulabilmektedir. Ancak benim her öğrencim için kişisel hedefim onların birer akademisyen olarak yetişmesini sağlamaktır. Sizlerin de bu doğrultuda lisans hayatınızı en iyi şekilde değerlendirmenizi bekliyorum.”dedi.Programın sonunda Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Murat Demir, öğrencilere Arapça öğretiminde izleyecekleri metot ve öğrencilerden beklentilerini içeren bir sunum gerçekleştirdi.