SAĞLIK MASAYA YATIRILDI

İzleme Değerlendirme ve İstatistik Daire Başkanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı çalışanlarından oluşan ekiplerle, Toplum Sağlığı Merkezleri, Entegre İlçe Hastaneleri,  Aile Sağlığı Merkezleri, Aile Hekimliği Birimleri, Halk Sağlığı Laboratuarı, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi), Verem Savaş Dispanseri, ÇEKÜS (Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı) Birimi, Sağlıklı Hayat Merkezi ile Sağlık Evleri değerlendirildi. Bakanlık tarafından oluşturulan 7 ekiple (toplam 22 kişi) gerçekleştirilen ziyaret programı çerçevesinde 9 ilçede 69 sağlık kurum ve kuruluşu değerlendirilmiş olup toplam 418 personel ile görüşüldü.

 

TEMSİLCİLER KATILDI

Beyin tümörünü burun deliğinden çıkardılar Beyin tümörünü burun deliğinden çıkardılar

Kırıkkale İl Değerlendirme Toplantısına Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hüseyin İlter, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, İzleme, Değerlendirme ve İstatistik Daire Başkanı Mahmut Bikeç, Tüberküloz Daire Başkanı ve Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkan V. Dr. Erhan Kabasakal, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanı ve Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkan V. Dr. Tuba Esra Şahlar, Çevre Sağlığı Daire Başkanı Tuncay Özer ile İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ilimiz sağlık yöneticileri ve kamu kurum, kuruluş temsilcileri katıldı.

 

SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ

Halk Sağlığı Genel Müdürü ve beraberindeki heyet, öncelikle Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´i makamında ziyaret ederek daha sonra Sağlıklı Hayat Merkezini ve Hayat Boşluk Kabul Etmez Projesi kapsamında faaliyet gösteren Sağlıklı Yaşam Evini ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldılar. Müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda ilimiz 1. basamak Halk Sağlığı Hizmetleri değerlendirilerek kurumlar arası işbirliğin önemine de vurgu yapılmış, Bakanlığın yapacağı çalışmalarda ortak hareket noktalarına gelinmesi hedeflendi.

 

DEĞERLENDİRMELER YAPILDI

Özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin ön planda olması nedeni ile Sağlıklı Hayat Merkezlerinin ve Aile Hekimliklerinin daha aktif kullanılarak halkımızın buralardan hizmet alması, okul öncesi ve okul sonrası ağız diş sağlığı hizmetleri, ergen sağlığı hizmetleri, aşı çalışmaları, sağlıklı beslenme, bağımlılıkla mücadele, anne ve bebek ölümlerinin engellenmesi ve çevre sağlığı hizmetleri gibi birçok konu hakkında değerlendirmeler yapıldı. Değerlendirme toplantısının akabinde ilimizde görev yapan 15 Aile Hekimi ile Aile Hekimliği Hizmetleri konusunda fikir alış verişinde bulunan Halk Sağlığı Genel Müdürümüz ve beraberindeki heyet daha sonra ilimizden ayrılmışlardır. Haber: Emel Selci