BİNLERCE KİŞİ TEPKİ GÖSTERDİ

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu´na (MKEK) ilişkin kanun teklifine karşı Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı´nda, 'MKE´ye Sahip Çık' mitingi düzenlendi. Kırıkkale´de toplanan binlerce kişi MKE Kurumu´nun A.Ş olmasına tepki gösterdi.  Mitinge, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Ahmet Önal, İsmail Atakan Ünver,  Metin İlhan, Ali Keven, Faruk Sarıaslan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın,  DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, Genç Parti İl Başkanı Duran Yıldız, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Yavuz Kuzucu da katıldı.

 

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

MKEK´YE SAHİP ÇIKMAYA GELDİK

CHP Grup Başkanvekili Özel de burada toplanan Kırıkkalelilere seslendi. Özel, şunları söyledi: “MKE´ye sahip çıkmaya, sizlerle birlikte olmaya geldik. Geçen hafta verilen, Kırıkkale´nin bağrına hançer saplayacak bir kanun teklifinin yarattığı rahatsızlık üzerine AK Partili´nin de MHP´linin de hangi görüşten olursa olsun alnının teriyle para kazanan bu güzel insanların hakkını savunmaya hakkını aramaya geldik. Dosta güven, düşmana kaygı veren. Mehmetçiğimizin elindeki silahını, topunu tüfeğini veren, gurur kaynağımız obüsleri üreten, Altay Tankı´nın en önemli parçalarını üretecek olan Türkiye´nin gözbebeği MKE´nin özelleştirilmesi demek, tank-palet fabrikası, PTT, Türk Telekom gibi bir milli varlığı gözden çıkarmaktır”

 

GÜÇ SİZİN ELİNİZDE BİZ SİZİN ARKANIZDAYIZ

“Teklif ne getiriyor, diye baktım. Bu teklifin içine şunu da koyun demek MKE´yi gözden çıkarmaktır. 5 günü 15 gün yapın demek, kanun teklifini kabul etmek yenilgiyi baştan kabul etmektir. Bunu yapmayın arkadaşlar. Güç ne genel başkanlardır ne bakanlar. Eğer halk bir şeyi isterse olur, istemezse olmaz. Güç sizin elinizde biz sizin arkanızdayız. Aynı kanun teklifleri ile Soma´daki termik santral özelleştirildi. Siz sözleşmeli personel olmaktan çıkacaksınız, memur hüviyetini kaybedeceksiniz, İş Kanunu´na göre düz işçi olacaksınız; memleketinizde kalacaksanız. Bunu kabul etmezseniz sürgün yolları... Sonunda ne oldu biliyor musunuz? Soma Termik Santrali´nde argon kaynakçısı en nitelikli görevlilerden birine İzmir´in Buca´sında kalorifer yaktırdılar, kül temizlettiler. O yüzden şehir tercih etmeyi falan bırakın. Bu haksızlığa, hukuksuzluğa itiraz edin. ‘Makine-Kimya´yı vermeyiz´ deyin”

 

MKEK SAHİPSİZ DEĞİLDİR

“Mehmetçiğin canının da güvencesi olacak bir kurum için şirket statüsü düşünülemez. O şirkete lalettayin eleman alınamaz. Bugün KİT olan MKE kamunun, Sayıştay´ın, Meclis´in denetimindedir. Yarın bu denetimden çıkarsa bir denetimsizlik, savrukluk içinde olacaktır. MKE de Kırıkkale de sahipsiz değildir. Dünyanın vaadinde bulunurlar. Hakkınızı savunacağız derler. Çelbor vardı. Özelleştirdiler, sattılar yok ettiler. MKE´nin yok olmasına Kırıkkale izin vermeyecek. Siz direnmeye karar verirseniz, atanızın mirasına, torununuzun hakkına sahip çıkarsanız burada durursanız, hayır derseniz, bu dayatmayı kimse kabul ettiremez”

 

AĞBABA: “BU SORUNA HERKES SAHİP ÇIKMALIDIR”

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “MKE´nin bu sorunu orada çalışan işçi ya da memurun sorunu değildir. Orası kapanıp özelleştirse Kırıkkale kapanır, Kırıkkale kaybede, Kırıkkale´nin kapısına kilit vurulur. Sadece işçiler değil, burada yıllardır ekmek yiyen esnafın, taksicinin, bu şehirde yaşayan herkesin sorunudur. Bu duruma herkes sahip çıkmalıdır. Kırıkkale halkının bu konuya sahip çıkması gerekmektedir. Siz eğer dik duru ve ayakta durursanız MKE´ye kimse dokunamaz”

 

ÖNAL: “MKE İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, “MKE´nin özelleşmesinin ve bunun düşünülmesinin dahi yanlış olduğunu anlattık. Kadrolu ve taşeron işçilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Bu süreçte bir yasa getirildi. O yasa birkaç gün kamuoyunda tartışıldı. Üç gün sonra MKE ile ilgili taslak hazırlanmış. Bu taslağı araştırdık plan ve bütçe komisyonuna verildi. MKE için ben komisyonda görev alıyorum. Bu konuda üzerime düşen her şeyi yerine getirmek için çalışma gerçekleştireceğim”

 

ENGİNYURT: “MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN KARŞI ÇIKIN”

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “MKE obüs üretiyor, tank üretiyor, silah üretiyor, füze üretiyor. Bunların üretildiği bir kurumun özelleşmesi bulunduğu şehre adeta ihanettir. Buna asla izin vermeyelim. Bizler bu ülkeye bu topraklara büyük hizmetler yapmış MKE´nin siz işçi ve memur kardeşlerimizin çocuklarınıza ekmek götürdüğünüz bu kurumun özelleşmesine hep birlikte karşı çıkın. Bu meydanları asla ve asla boş bırakmayın” dedi.

 

KARAKUŞ: “MKE KIRIKKALE´DİR”

Deva Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, “MKE Savunma Sanayimizin temelini oluşturmaktadır. MKE ilimizle bütünleşmiş ve 278 binlik nüfusumuzun tamamına yakınının doğrudan ve ya detaylı olarak bağlantısı bulunmaktadır. Bu sebeple MKE´nin anonim şirkete dönüştürülmesi kararı hepimiz için hayati öneme sahiptir. Mutlaka hepimizin kendisi, babası, kardeşi, dedesi bu kurumdan ekmeğini kazanmıştır. Bende MKE´den aldığı alın teri kazancıyla beş çocuk büyütmüş Kambur İsmail´in torunuyum. Bu şehrin havasını soluyan, ekmeğini yiyen herkesin bugün sorumluluk alması gerekmektedir. Ve bizler için Aslolan Kırıkkale´dir. MKE Kırıkkale´dir” dedi.

 

AYDIN: “HER ZAMAN SİZLERİN YANINIZDAYIZ”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, “İktidar cenahı tarafından beka diye nutuklar atılıyor ya. Memleketin, devletin bekasına milletin bekasına sahip çıkmak nutukla olmak. MKE´ye sahip çıkmakla, üretimle, demokrasiyle olur. Bu özelleştirmeye hepimiz karşı çıkmalıyız. Bugün olduğu gibi yarında sizlerin yanında olacağız. Eğer bu yasa tasarısı geçer ve kabul edilirse, Kırıkkale´ye büyük bir ihanet yapılmış olacaktır. Savunma sanayinin göz bebeği MKE özelleştirilmesi dahi düşünülmemelidir” şeklinde konuştu.

 

ALTINIŞIK: “MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ”

İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık ise, “Siz MKE´ye göz diktiniz. MKE´yi kapatıp arazilerine göz diktiniz. MKE için söylenecek çok şey var. Bu işin arkasındayız. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. Kırıkkale´yi Kırıkkale yapan, bu topraklarda binlerce kişiye ekmek kapısı açmış bu kurumun özelleşmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bizler bu meydanları asla boş bırakmayacağız. İşçinin, memurun yanında olmayanlar yarın seçim döneminde ne diye gelecekler” dedi. Haber: Kenan Kuzucu