GAZETE SAHİPLERİNDEN KAYMAKAM ÖZTÜRK´E ZİYARET

Kırıkkale’de jandarmadan anlamlı hareket Kırıkkale’de jandarmadan anlamlı hareket

Kırıkkale´de faaliyet gösteren yerel gazetelerden İl Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ramazan Çetin, Manşet Gazetesi Sahiplerinden Cengiz Selci, Yenigün Gazetesi Sahiplerinden Adem Yılmaz ve Kalehaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Çakmak, Balışeyh Kaymakamı Mücahit Öztürk´ü makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette yerel gazete sahipleri Kaymakam Öztürk´e çalışmalarında başarılar dilediler.

 

KÖYLÜ PAZARI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Balışeyh´te yapılan ve yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgiler veren Kaymakam Öztürk, “Kaymakamlık olarak bizim en önemli projemiz bilindiği üzere Lavanta Vadisi projesi. Lavanta vadisinde lavanta bitkisinin görsel ve ekonomik yapısından faydalanmak için böyle bir proje başlattık. Orada yaklaşık 35 dönümlük alana 35 bin adet Lavanta fidesi diktik. Lavanta fideleri bir buçuk yıl sonra yeşerecek, oraya şehit ailemiz oraya şehidimizin adına bir mescit yaptırıyor. Bizde köylü pazarı ve çay bahçesi çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

5 ETAPTAN OLUŞUYOR

Kaymakam Öztürk, “İnşallah bu yaz dönemine köylü pazarı ve çay bahçesini Lavanta Vadisine kurup, buradan araç sirkülasyonundan dolayı insanları buraya çekerek insanımızın ürettikleri ürünleri burada sergileyerek hem ekonomik katkı oluşturmak hem de ilçemize ve Kırıkkale´mize görsel bir katkı sağlayacak. Etap etap belirledik bu çalışmaları. 5 etaptan oluşuyor. İlk iki etabını tamamladık. Üçüncü etapta da çay bahçesi ve köylü pazarı üzerine çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah havaların iyi olması ile çalışmalarına başlayacağız. Şuan için Balışeyh´in en önemli ve kazancı bu proje diyebiliriz” ifadelerine yer verdi.

 

HEM OKUYUP HEM EĞLENECEKLER

Lavanta Vadisi dışında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Kaymakam Öztürk, “İlçemizde göreve başladığımızda aktif bir kütüphanemiz yoktu. Teorikte vardı ama kullanımda değildi. Güzel bir kütüphane kurduk ve ilçemize kazandırdık. Bununla ilgili de fiziksel alan meydana getirmek değil, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak. Bununla ilgili güzel bir projemiz var. Çocuklarımızın kütüphanedeki zamanlarında hem okuyabileceği hem de eğlenebileceği bir proje. Yani hem okuyup hem eğlenecekler. Sosyal etkinlik merkezi, zeka oyunlarından masa tenisine, spor faaliyetleri bunun yanında da okuma alışkanlığı kazanabilecekler. Köydeş aracılığı ile köylerimizin eksiklerini giderme, yol, kilit parke, su gibi ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Çiftçimizin sorunlarını çözmek için çalışıyoruz” dedi.

 

PROJELER ÜRETİYOR

İçişleri Bakanlığı, uzun yıllardır Türkiye´nin kanayan yarası olan trafik kazalarını azaltabilmek ve buna ilişkin farkındalık oluşturabilmek için projeler üretiyor. Yılda 7 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine, 300 bin vatandaşın yaralanmasına neden olan trafik meselesine çözüm bulabilmek için yoğun güvenlik önlemlerinin yanı sıra farkındalığı artırıcı kampanyalar kapsamında 'Kırmızı Düdük', 'Bu Yolda Hep Birlikteyiz' ve 'Çocuklar, Polis, Jandarma Trafik Denetiminde' kampanyalarına katılan Kaymakam Öztürk, yapılan proje ile farkındalık yaratılmak istendiğini söyledi.  Haber: Emel Selci