TEMAYÜL YAPILDI

Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen´in genel merkez yöneticileri ile yaptığı istişareler sonucunda Kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından, gözler Ak Partiye çevrildi. Ak Parti İl Başkanlığına aday olan isimler kulis çalışmalarına başlarken, Ak Parti Genel Merkezi rutin uygulamalarını bir bir yerine getiriyor. Daha önce 17 Kasım Salı günü yapılacağı açıklanan temayül yoklaması, Ak Parti Kırıkkale koordinatör Milletvekili Mustafa Necati Işık´ın koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeni ile ertelenmişti. 18 Kasım Çarşamba günü İstanbul Milletvekili Abdullah Güler´in koordinesinde yapılan temayül yoklamasının ardından Ak Parti kulisleri alevlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor Cumhurbaşkanı Erdoğa canlı yayında konuşuyor

 

KOGRE SÜRECİ DURDURULDU

Bütün bu gelişmeler yaşanırken Ak Parti Genel Merkezi tarafından, koronavirüs salgını nedeni ile kongre sürecinin durdurulduğu açıklandı. Bu açıklamanın ardından Kırıkkale İl Başkanlığı durumu arap saçına döndü. Ak Parti İl Başkanı Nuh Dağdelen, kongreye partiyi kendisinin götüreceğini ifade etmişti. Yeni alınan karar ile Dağdelen´in istifa edip, yeni il başkanının atama ile mi göreve başlayacağı, yoksa kongreye kadar Dağdelen´in göreve devam mı edeceği sorusu cevap bulmadı. Bu hafta içerisinde bu konunun netliğe kavuşması bekleniyor.

 

İŞTE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Ak Parti İl Başkanlığı için onlarca isim geçerken Milletvekili Ramazan Can ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın desteklediği adaylar ön plana çıktı. Ramazan Can´ın, İl Genel Meclisi Üyesi Harun Oğuz´u desteklediği, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın ise Müsiad Başkanı Mustafa Kaplan ile eski Kırıkkalespor Başkanlarından Cesur Cebeci´yi desteklediği ifade ediliyor. Bu üç isim il başkanı olmak için yoğun kulis çalışmaları yaparken, aday olmamasına karşın başka isimler de gündeme geliyor. Eski Milletvekilleri Mehmet Demir ve Abdullah Öztürk´ün isimleri toparlayıcı olarak il başkanlığı için geçerken her iki isminde İl Başkanlığına talip olmadıkları öğrenildi. Eski Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ismi ilk andan itibaren sosyal medyada yankı yapmasına karşın Sungur, sosyal medya hesabından İl Başkanı adayı olmadığını ve talebinin bulunmadığını ifade etmişti. Ayrıca Sosyal medyada öne çıkan bir diğer isim ise eski Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy. Sosyal medyada en çok dile getirilen isim olurken, Ulusoy´un Nuh Dağdelen ile birlikte hareket ettiği iddia ediliyor. İl Başkanlığın adı geçen diğer isimler şöyle Bayram Salim Bozdemir, Haydar Albayrak, İsmail Yaman, Orhan Aytekin, Resul Doluca, Satılmış Aksun, Timuçin Bağbaşı, Yılmaz Cebeci Yaşar Tombak ve Zafer Bal. Haber: Çağlar Atmaca