Kırıkkale´de bir yardım derneği, yetim, öksüz, yardıma muhtaç ve sığınmacı ailelerin çocuklarının da aralarında bulunduğu 350 çocuğu tiyatroya götürdü.

 

ORMANIN SESİ

Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu´nda düzenlenen 'Ormanın Sesi' adlı tiyatro gösterisi öncesinde özellikle sığınmacı ailelerin çocukları ellerindeki Türk bayrakları ile şarkılara eşlik etti. Merhamet İslami Eğitim Yardım Derneği Başkanı Mustafa Sadıç, yaptığı açıklamada, derneğin amacının fakire, yoksula, yetime sahip çıkmak, çocuklara, ailelerine maddi ve manevi yardımda bulunmak olduğunu ifade etti.

 

YETİM ÇOCUKLARI BİR ARAYA GETİRDİK

Sadıç, 'Bugünkü tiyatro projesi ile yetim çocukları bir araya getirmek istedik. Burada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki yurt ve evlerde kalan çocuklarımız da var. Bütün amacımız bu çocukların toplumla entegrasyonunu sağlamak. Yine bugün sığınmacı ailelerin çocukları da aramızda. Bizim için önemli olan Türk Bayrağını çocukların gönüllerine nakşedebilmek. Amacımız bu' diye konuştu.

 

2 BİN AİLEYE YİYECEK

Derneğin kuruluşu hakkında bilgi veren Sadıç, “Merhamet İslami Eğitim ve Yardım Derneği olarak fakir fukaranın, garip gurabanın ve ihtiyaç sahiplerinin; yiyecek, eşya ile sosyal etkinlikler ayrıca İslami Eğitim Dernek gayesiyle 20.09.2017 tarihinde kurulmuştur. O günden bu güne faaliyetlerimiz içerisinde ayni ve nakdi yardımlarda bulunarak resmi olarak 200 bin TL´nin üzerinde iaşe olarak yaklaşık 2000 aileye yiyecek, bayramlarda giyecek kış günlerinde ise soba kömür ve odun olmak suretiyle yardımda bulunmuştur”

 

1 TIR İAŞE GÖNDERDİK

“Çocuklarımızın okula gitmesi için 2 dönem kırtasiye olarak 700 çocuğumuza yardımda bulunduk. Hayırseverlerin hayırseverlerin kullanılmış eşyalarını evlerinden almak suretiyle 1300 aileye ayni yardımda bulunduk. Dernek olarak şuana kadar 1500´ün üzerinde Kur´an-ı Kerim dağıtımı yeotık. 180 çocuğumuza yaz tatillerinde Kuranı Kerim Eğitimi verdik. 2 Muharrem ayında ilkinde 7500, ikincisinde 17 bin kişiye aşure dağıttık. Hatay Reyhanlı 38. Piyade tugayında bulunan Afrinde dağıtılmak üzere 80 bin TL karşılığında 1 TIR iaşe gönderdik”

Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu

 

MÜLTECİLER TİYATROYLA BULUŞTURUYORUZ

“Merhamet islami yardım derneği olarak toplumun ihtiyacı olan sosyal etkinliklerde de varolmak adına bugün 350 yetim ve öksüz mülteci tiyatroyla buluşturuyoruz. Burada ki amacımız Peygamber Efendimiz S.A.V. hadisinde buyurduğu gibi fakir fukarayı garip gurabayı yetimleri sevindirin hadisini yerine getiriyoruz. Toplumun ihtiyacı olan her ne var ise orda olmayı gaye edindik. Amacımız toplumun değişik katmanlarına yardımcı olmak. Gaye ve çabamız insanlığa hizmet etmektir. Hayırseverlerin destekleriyle hizmetlerimizi devam ettiriyoruz”

 

5 BİN BADDENİYE TOPLAMAYI HEDEFLİYORUZ

“Rabbim nasip ederse önümüzde ki haftada Hatay Reyhanlı´da bulunan kamplarda yaşayan, Filistinli, mültecilere baddaniye ve giyecek kampanyası başlatarak şu kış günün soğunu hissetmemeleri için ve geceleri sıcak geçirmeleri için 5 bin baddeniye toplamayı hedefliyoruz. Hayırseverlerimizin desteğiyle. Merhamet İslami Yardım ve Eğitim Yardım Derneği olarak gaye ve amacımız bu toplumda yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşmaktır. Bildiğiniz gördüğünüz yardıma muhtaç olan kişilere bize bildirirseniz o insanlara da veren elin alan el ile arasında köprü vazifesini yapmaya hazırız. Bugün yaptığımız bu faaliyet çocuklarımızı ve bize emanet edilen yetimleri sevindirmektir”

 

 

HERKESE ULAŞMAK İSTEDİK

Sadıç, dernek olarak çocuklara kırtasiye, ailelere eşya ve para yardımında da bulunduklarını dile getirerek, Kırıkkale´de yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan herkese ulaşmak istedikleri kaydetti. Tiyatro gösterisinin ardından çocuklara süt ve çeşitli yiyecekler dağıtıldı. Haber: Kenan KUZUCU