Geniş katılım oldu

AK Parti'nin 12. kuruluş yıl dönümü Kırıkkale'de düzenlenen toplantı ile kutlandı. Parti binasında basın toplantısı düzenlendi ve ardından 12. yıl pastası kesildi. İl Başkanı Mehmet Demir'in organize ettiği basın toplantısına Milletvekili Oğuz Kaan Köksal, Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, ilçe ve belde belediye başkanları, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Saygılı, ilçe ve belde teşkilat başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Durup dururken kurulmadı

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti ile Türkiye'nin büyük bir buhrandan çıktığına işaret etti. Demir, 'AK Parti durup dururken kurulmadı. O günkü şartları hatırlayın. AK Parti'ye ihtiyaç duyuldu. Millet kurdu, biz tabelalarını astık. Başbakanımız için 'muhtar bile seçilemez' diyorlardı, şimdi bir dünya lideri. O zamanlar partiye il binası bile bulamadık. Kimse yer vermiyor, çekiniyorlardı. Ülkeyi mafya liderleri, çeteler yönetiyordu adeta. AK Parti bütün bunları aşarak geldi bugüne' dedi.

Büyük bir güç

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti'nin hizmet odaklı bir parti olduğuna dikkat çekerek, 'AK Parti hizmeti baz alan bir siyasi anlayışın temsilcisidir. Geldiğimiz noktaya bakarsak, bir çok badireler atlattık. Çok şey yaşadık. Ama şimdi ülke içinde de bölgesinde de güçlü bir parti ve liderimiz var. Türkiye artık büyük bir güç. Toplumun her anlayışına saygı gösteren bir anlayışa sahibiz. 10 yılda en hızlı gelişen ve büyüyen bir ekonomimiz var' diye konuştu.

Milletimiz yükseltti

AK Parti Milletvekili Ramazan Can, partinin ve Başbakan'ın artık bir dünya markası haline geldiğini belirttiği konuşmasında, 'AK Parti artık bir dünya markasıdır. Lideri dünya lideridir. Herkes bununla ne kadar gurur duysa yeridir. Büyük bir parti ve büyük bir dava var ortada. AK Parti'yi milletimiz kurdu, bizler tabelalarını astık ve sahip çıktık. Yıpratmak istediler, kapatmak istediler. Ama AK Parti hep yükseldi. Milletimiz yükseltti. Millet, iktidarına sahip çıktı. AK Parti mazlumların temsilcisidir' dedi.

Patlamayla çıktı

AK Parti Milletvekili Oğuz Kaan Köksal'da partinin büyüklüğünden ve gelecek seçimlerin öneminden bahsederek, 'AK Parti kurulduğunda Türkiye'de kimin baş, kimin ayak olduğu belli değildi. Fetret devri yaşanıyordu. İnsanlar geleceğe umutla bakamıyordu. Geleceğe umutla bakacak bir şeyler arıyordu. AK Parti işte bu zamanda büyük bir patlamayla çıktı ortaya. Bu dikkat çekici çıkış için mücadele başlattılar. Kapatmak istediler, Cumhurbaşkanlığı seçimine engel olmaya çalıştılar. Ama hepsinin üstesinden gelen dirayetli bir liderimiz var.

Seçimler çok önemli

Türkiye şu anda AK Parti ile altın çağını yaşıyor. Sandıkta yenemeyenler yine de başka yöntemlere başvurdular. Ama bilin ki, AK Parti insan odaklı bir partidir. Önümüzdeki çok önemli bir süreç var. Yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi, Anayasa referandumu ve genel seçimler var. Çok sıkı çalışmalıyız. Türkiye bir daha bu fetret devrini yaşamamalı. Hedefimiz 2023 olmalı' diye konuştu.

Pasta kesimi yapıldı

Parti temsilcilerinin konuşmasının ardından hazırlanan 12. yıl pastası kesildi. Toplantıya katılanlar hep birlikte 12. yıl pastasını kestiler. Toplantı coşkulu şekilde sona erdi. Özellikle gençlik kolları temsilcileri sloganlar attı. Partinin bu dinamizminin yerel seçimlere yansıması gerektiği belirtildi. Parti yöneticileri daha sonra STK'ları tek tek ziyaret ederek, 12 yıllık süreci anlattılar.