MUTLULUĞA ORTAK OLDULAR

Ostim´de hizmete giren Derlas Otomotiv Ltd. Şti´nin açılışına siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı. TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri eski Bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti eski Genel Başkan yardımcısı Necati Çetinkaya, Yiğit Akü ailesi ile Prometeon Türkiye´nin işbirliği mutluluğuna ortak oldular.

 

HAMİT YİĞİT´TEN ALTIN SÖZLER

Yiğit Akü Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Yiğit, 50 bin kişiye istihdam sağlayan bir yapıya sahip olduklarını belirtirken “Kuş kanadıyla uçar derler, bizde büyüyerek emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.  Hamit Yiğit genç girişimcilere de altın nasihatlarda bulunarak şunları söyledi. “Genç işadamlarına ne lazım diye düşündüm. İlk önce insanın hedefi olması lazım, ar-ge çalışmasına önem vermesi lazım, çok çalışması gerekir, fırsatçı olmamalı, azimli olmalı, sevgi ve saygı lazım, her iş kolunla olduğu gibi sabırlı olmak lazım, hoşgörülü ve uyumlu olmak lazım, takım çalışması için iyi bir ekip kurmak lazım, fire ve israfı önlemek lazım, istişare lazım, her işinde plan ve program yapmak lazım, kazandığınız parayı işinize yatırmanız ve başka yere kaçırmamanız lazım, büyüklerin duasını almak lazım, parayı harcamasını bilmek lazım bir de maneviyat olarak şükür lazım, kibirli olmamak lazım. Yunus Emre´nin çok güzel bir sözü var “Mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi” yani ilk sahibini bilmek lazım, madde ve maneviyatı iyi hamur yaparsak başarı Allah´ın izniyle gelecektir.

 

O ilde ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü! O ilde ekmek savaşları, fiyat 2 TL'ye düştü!

YİĞİT AKÜ AİLESİYLE ORTAKLIĞIMIZDAN ÇOK MUTLUYUZ

 Prometeon Türkiye, Doğu Avrupa, Rusya, Orta Asya ve Kafkaslar CEO´su Alp Günvaran konuşmasın da Yiğit Akü ailesiyle böyle bir ortaklığa beraberce imza atmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Günvaran  “Son üç yıllık dönemde 150 milyon dolar daha fazla yatırım yaparak hem üretim kapasitemizi %75 oranında arttırdık hem de ürünlerimizin araştırma ve gelişimine destek vererek dünyada öncü hale geldik. Tüketicilerimizin her türlü sorunlarına çare olmayı da hedefliyoruz. Bu tesis ve işbirliğimiz hepimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

EKONOMİK SIKINTI DÖNEMİNDE İŞYERİ AÇMAK ÖNEMLİDİR

TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek ekonomik sıkıntıların olduğu dönemde bir işyerinin açılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yaparken “Burası sadece bir işyeri değil aynı zamanda bir ümit kapısıdır, bir aş kapısıdır, bir iş kapısıdır. Memleketimizin ve milletimizin de şuan en önemli ihtiyacı ve ülkeyi yönetenlerimizden beklentisi işyerlerinin açılmasıdır, kapanması değildir. Böyle bir ortamda bu müessesenin açılması zannediyorum son derece önemlidir. Bana söylenene göre burada 50´ye yakın vatandaşımız çalışacaktır. Bu müessesenin çalışması, faaliyetlerini sürdürmesi sadece Yiğit ailesi adından değil burada evine çoluğuna çocuğuna ekmek götürecek 50´ye yakın kardeşlerimiz için de önemlidir ve bence en büyük vatanseverlik kürsünün arkasından nutuk çekmek değil iş üretmek, iş ve ekmek kapısı açmaktır. Bugün bu müesseseyi açan insanlar bu ülkeyi seven insanlardır. Evvela bununda farkında olmamız gerekiyor. Bir başka husus da şudur ; Bu müessesede Pirelli lastikleri kullanılacaktır. Belli ki sayın genel müdüründe ifade ettiği gibi Türkiye´nin en köklü kurumlarından bir tanesi Pirelli´dir. Her türlü hava şartlarında ister kar olsun ister yağmur olsun viraja girerken düz yolda giderken yokuş çıkarken pireli lastikleri bir emniyet bir güven ifade eder. Reklamlar bunu ifade ediyor. Keşke siyasette de Pirelli sağlamlığında bir siyaset inşa edebilsek. Türkiye´nin ihtiyacı da biraz budur diye düşünüyorum. İnşallah burası insanlarımıza, ihtiyaç sahiplerimize güzel hizmetler verecek. Allah hayırlı kazanç versin. Allah kolaylık versin. Hepinize sevgiler ve saygılar sunuyorum.         

 

ABDÜLKADİR AKSU´DAN YİĞİT AİLESİNE ÖVGÜ YAĞDI

Eski içişleri bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu  ise Yiğit Akü ailesine övgüler yağdırarak  “Yiğit ailesi sanayici bir aile, üreten bir aile, ihracat yapan bir aile, ülkeye döviz kazandıran bir aile… Ailemizin bütün fertlerini huzurunuzda tebrik ediyorum ve bu yeni  işyerinde kendileri için aileleri için Ankara´mız için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.  Allah hayırlı ve uğurlu etsin. Bol bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

 

BÖYLE ZAMANDA RİSK ALMAK VATANPERVERLİKTİR

ATO Başkanı Gürsel Baran konuşmasında dünya ekonomisinin sıkıntılı olduğuna dikkat çekerken ülkemizi de etkileyen ekonomik sıkıntı da yeni iş yeri açmanın aslında risk olduğunu belirterek bunun bir vatanperverlik olduğuna dikkat çekti. Baran konuşmasında şunları söyledi “Hamit Yiğit´in nasihatlerini dinledik. Hepsine yürekten katılıyorum ve gençlerimizin uygulaması lazım. Ahilik döneminden gelen bütün alışkanlıklarımızı bugün ki hayata geçirmeliyiz. Bu güzel işyerinin açılmasında sizlerle beraber olduğum için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Malumunuz dünya sıkıntılı, ülkemiz sıkıntılı böyle dönemde risk aldılar ve bu işyerini açtılar. Nedeni ise bu ülkenin ekonomik anlamda daha iyi yerlerde olması için bir çaba sarf ediyorlar. Hepsine bol rızık temenni ediyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

NECATİ ÇETİNKAYA: BEN ŞAHİDİM

Eski Vali Necati Çetinkaya Yiğit Akü ailesinin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade ederken aileyi kutladığını ifade etti. Çetinkaya “Yiğit Akü´nün değerli ailesinin yıllardan beri güçlü bir şekilde Türkiye ekonomisine en büyük katkıda bulunmak için fevkalede büyük bir gayret ve çaba gösterdi. Ben buna şahidim ve onun için kendilerini kutluyorum. Türkiye bulunduğu coğrafyada saygın bir yeri eğer işgal ediyorsa işte bu müteşebbislerimizin gösterdiği başarılardan dolayıdır ve bunun için devamlı olarak onlarla gurur duyuyorum” dedi.  Derlas otomotiv Ltd. Şti ‘nin açılışı yapılan konuşmaların ardından Kurdale kesimiyle son buldu.