KIRIKKALE´DE OKULLARIN BAHÇELERİ SEMT TİPİ HALI SAHA İLE KAPLANACAK, BAZI OKULARA DA BASKETBOL SAHASI YAPILACAK

 

YARINLARIN ŞAMPİYONLARI YETİŞİYOR

 

Sağlıklı bir nesil için herkesi spora yönlendirmek amacıyla çalışma sergileyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, çeşitli branşlara geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyor. Yarınların şampiyonlarını yetiştirdiklerini belirten Müdür Haluk Karahan, “Ciddi başarılar elde eden sporcularımız var. Bunların en iyi şekilde yetişmesi için mücadele veriyoruz” dedi.

En çok aldatan burçlar! En çok aldatan burçlar!

 

SPOR ALANINNDA YAPILAN YATIRIMLAR

Kırıkkale´nin spor alanında gurur ve onur duyulacak, başarı alanında Türkiye´yi dünya genelinde temsil edecek bir neslin alt yapısını oluşturan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale Valiliği´nin de destekleriyle spor alanında çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Müdür Haluk Karahan, “Halkımıza ve sporcularımıza daha iyi hizmet verebilmek için tesislerimizi yenileyerek hizmet kalitemizi arttırıyoruz. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde Olimpik Yüzme Havuzunun Büyük Bakım ve Onarım Çalışmaları ile KYK Yurtlarının bakım onarım çalışmaları tamamlandı” şeklinde konuştu.

 

İL GENELİNDE 18 ADET SPOR TESİSİ

Karahan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Yenimahalle ve 17 Ağustos Spor Salonunun Büyük Bakım Onarım çalışmaları devam etmekte olup 2019 yılının sonu itibariyle çalışmaların tamamlanması planlanmaktadır.27.11.2019 tarihi itibariyle Keskin´li gençlerimiz Gençlik Merkezlerinin imkanlarından faydalanması için Keskin Gençlik Merkezinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca ilimizin muhtelif yerlerine 12 adet semt tipi halı saha ve ilimizdeki okulların bahçelerine 28 adet basketbol sahası yapılması planlanmaktadır. İl Müdürlüğümüze bağlı ilimiz ve içlerimizde bulunan 18 adet spor tesisi, 3 adet gençlik merkezi, 7 adet KYK Yurt binası ile daha iyi hizmet vermek ve geleceğin Milli Sporcularını yetiştirmek için halkımızın ve şehrimizin hizmetindeyiz.”

 

2019 YILI SPOR FAALİYETLERİ

“2019 yılı ocak ayından günümüze atletizm, masa tenisi, voleybol, satranç, halk oyunları, karate, basketbol, bilardo, özel sporcular,bocce, yüzme, oryantiringbranşlarında U12, U16, U18, küçükler, yıldızlar, büyükler kategorilerinde düzenlenen 30 faaliyete 2622 sporcu katıldı. 2019 yılı içerisinde açılan bocce, oryantiring, basketbol, masatenisi, voleybol branşlarında açılan aday hakemlik kursuna 130 ve oryantiring 1. Kademe antrenörlük kursuna 36 kursiyerimiz katıldı. İlimizde düzenlenen Federasyon faaliyetleri olan Anadolu Yıldızlar Ligi Bocce ve Okul Sporları Gençler Halter Şampiyonasına toplamda 600 sporcu katıldı.

 

TÜRKİYE ŞAMPİYONU SPORCULAR

“2019 yılı içerisinde Türkiye Şampiyonalarında Birinci olan sporcularımız ve takımlarımız; Federasyonların düzenlemiş olduğu Türkiye Şampiyonalarında Mahmut Bozkurt Paralimpik Türkiye Taekwonda Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu, Kick-Boks Türkiye Şampiyonasında Mustafa Ayten (94kg), Mevlüdiye Aktaş (65 kg), Burak Ayten (79kg), Yağmur Sıla Şahin (32kg) Türkiye Şampiyonu oldu. GSİM Spor Kulübü takımımız Kadınlar 14 Yaş Üstü Hokey Türkiye Şampiyonasında,  GSİM Spor Kulübü takımımızSoftobol +16 Yaş Kadınlar Etaplı Lig Müsabakalarında şampiyon oldular.  Gençler Atletizm Salon Türkiye Şampiyonasında Mehmet Körpe 800 metre ve 1500 metrede Türkiye Şampiyonu, Atletizm Büyükler Türkiye Şampiyonasında Bahattin Üney 3000 metrede Türkiye Şampiyonu oldu. Özel Sporcular Masa Tenisi Bölge Şampiyonasında Beyza Yurtoğlu Türkiye Şampiyonu oldu.”

 

ULUSLARARASI ELDE EDİLEN BAŞARILAR

4. Uluslar arası Türkiye Açık Kick-Boks Avrupa Kupasında ülkemizi ve ilimizi temsilen katılan Burak Ayten (79kg) ve Yasin Övüç (57 kg) şampiyon olarak şanlı bayrağımızı dalgalandırdılar. 2019 yılı içerisinde Okul Sporları Türkiye Şampiyonalarında Dereceye Giren Sporcularmız ve Takımlarımız; 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı okul sporlarında atletizm, atıcılık, bisiklet, basketbol, bilek güreşi, beyzbol, badminton, boks, cimnastik, hokey, judo, futbol, taekwondo, futsal, güreş, halk oyunları, halter, bocce, hentbol, masa tenisi, okçuluk, oryantiring, satranç, tenis, voleybol, eskrim, yüzme branşlarında minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde ilimizdeki okullardan toplamda 6815 sporcu katıldı.”

 

ÖZEL SPORCULAR İÇİN ETKİNLİKLER

“2018-2019 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen Okul Sporları Türkiye Şampiyonasında; Damla Baygül, Gülnur Duman, Hakan Şükrü Kurnaz, Aişe Vural, Kerem Kurnaz, Nurgül Yüksel halter branşında Türkiye Şampiyonu, Yaşar Balcı Atletizm (Gülle Atma) Grup Müsabakalarında Türkiye şampiyonu olmuştur. Okul Sporları Türkiye Şampiyonasında, Berat Civelek, Umut Teköz, Yaşar Balcı ve Muhammet Yılmaz katılmış oldukları branşlarda Türkiye Şampiyonu, Özel Sporculara yönelik düzenlenen Okul Sporları Türkiye Şampiyonasında Zehra Nur Ünal, Beyza Yurtoğlu kendi branşlarında Türkiye Şampiyonu olarak bizleri gururlandırdılar. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen Okul Sporlarına takım olarak katılan Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi Softbol Türkiye Birinciliği Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu, Karakeçili Atatürk Orta Okulu Dart Türkiye Birinciliği Şampiyonasında Türkiye ikincisi, Ahmet Taner Kışlalı Orta Okulu ve Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi  Masa Tenisi Grup Müsabakalarında Türkiye ikincisi oldu.”

 

GENÇLİK MERKEZLERİ FAALİYETLERİ

Gençlerimizin serbest zamanlarını sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmek, bilgi ve beceri sahibi olmalarına yardımcı olmak amacıyla kurulan Kırıkkale, Keskin ve Yahşihan Gençlik Merkezlerimiz; Değerler Atölyesi, Dini İlimler Atölyesi, İnovasyon Atölyesi, Kişisel Gelişim Atölyesi, Sosyal Bilimler Atölyesi, Dil Eğitimleri Atölyesi, Güzel Sanatlar Atölyesi, Sağlıklı Yaşam ve Spor Atölyesi, Gönüllük Kulübü gibi birçok alanda atölye ve kulüp çalışmaları ile birlikte Merkezim Her Yerde, Kitap Okuma Halkaları, Sunum Çalışmaları, Salon Programları, Çaya Geliyoruz, Televizyonsuz Bir Akşam, Medeniyetimizin Keşfi Kudüs, Hayata Değer Kat, Gençler Sabah Namazında Buluşuyor, Kıraathaneler Aslına Dönüyor, Gençlerin İyilik Ağacı, Bağımlılıklarla Mücadele,Kodadı 2023 gibi çalışmalara toplamda 16754 gencimiz katıldı.”

 

GENÇLİK KAMPLARI VE BİZ ANADOLU´YUZ

Ülkemizin doğusuyla batısı kuzeyiyle güneyi arasında var olan kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, ilimizde yaşayan öğrencilimizin daha önce hiç gitmedikleri şehirlerde farklı kültürleri, tarihi ve doğal güzellikleri görüp tanıması için düzenlenen Gençlik Kampları ile Biz Anadolu´yuz Projesine bu yıl ilimizden 2244 öğrenci katıldı. KYK Yurtlarımız; İlimizde üniversite okuyan öğrencilerin konaklama mağduriyetini gidermek için sürekli olarak yurt kapasitemizi ve hizmet kalitemizi arttırıyoruz.”

 

KYK´DA 7 BİN 610 ÖĞRENCİ KALIYOR

“Bu kapsamda yurtlarımıza 7610 öğrenci kalmaktadır. Yurtlarımızda kalan öğrencilerin serbest zamanlarını daha verimli bir şekilde geçirmeleri, sosyalleşmeleri ve kariyer odaklı; Akademi Buluşmaları, Bilgiden Bilince Konferansı, Dil Kursları, Türk-İslam Kursları, El Sanatları Kursları, Müzik ve Görsel Sanatlar Kursları, Spor kursları, Din ve Değerler Eğitimi, Atölyeler, Sosyal Sorumluluk Kursları, Önemli Gün ve Haftalar Etkinlikleri, Gezi ve Kamp Programları, Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler, Çınaraltı Gençlik Söyleşileri gibi projeler yapılmaktadır. 2019 yılında yapılan bu projelere toplamda 6908 sporcu katılmıştır” dedi. Haber: Ayşe Soysal