KAHRAMANCA BİR MÜCADELE

Yüksek İhtisas Hastanesi önünde düzenlenen eylemde konuşan Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Murat Buluç “Pandemi´nin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye´de de hızla arttığı bir dönemdeyiz. 11 Marttan bu zamana sağlık çalışanları ise canla başla kahramanca bir mücadele yürüterek şifa dağıtıyorlar. Kendi sağlıklarını, hayatlarını riske atarak çok büyük bir fedakârlıkta bulunuyorlar. İzinleri yok, dinlenmeleri kısıtlı ve bunların yanında alın terlerinin karşılığı ödenmiyor, emekleri görmezden gelinmeye devam ediliyor, sorunları çözülmüyor. Adı tavandan olan ama yavandan ve yalandan bir ek ödemeye tüm sağlık çalışanları mağdur edildiler. Bugün ağır ve riskli bir iş yüküne sahipler ama sanki hiç çalışmıyorlarmış gibi döner sermaye ödemeleri mevcut. Bu düzen mutlaka değişmelidir. Döner sermaye sistemi çalışan odaklı olarak yeniden düzenlenmeli, tavandan ek ödeme yerine maaşlara zam yapılarak tek ödeme benimsenmeli, adaletsizlik, haksızlık ortadan kaldırılmalıdır” diye konuştu.

 

COVİD-19´UN MESLEK HASTALIĞI SAYILMALI

Başkan Buluç “Hergün 1 çalışma arkadaşımızın covid-19 nedeniyle şehit olduğunu haberlerden duyuyoruz. Fakat arkadaşlarımızın geride bıraktıkları aileleri için şehitlik düzenlemesi yapılmaması bizleri kahretmektedir. Covid-19´un meslek hastalığı olarak tanımlanması ile ilgili gelişmelerinide yakından takip ediyoruz. Umarız ki ısrarla vurguladığımız bu düzenleme hayata geçer. Kadro bekleyen çalışanların talepleri karşılanmalı, 3600 ek gösterge hayata geçirilmelidir. Yıpranma payı makul bir düzeye getirilmeli, görevde yükselme sınavında mülakatta herkese aynı puan verilmelidir. Şiddete ağır yaptırımlar gelmeli, ehliyet ve liyakat esas alınarak bir sağlık yönetimi dizayn edilmelidir.  Hiç kimseye ayrıcalık yapılmamalı, ayrımcılık uygulanmamalıdır. Alan dışı çalıştırma, sağlık çalışanları sahada fedakarca mücadele ederken mevzuata aykırı şekilde birilerini rahat ettirme işlerine bir son verilmelidir. Sağlık çalışanlarının sorunlarına acil olarak çare üretilmeli, talepleri karşılanmalıdır. Özlük hakları iyileştirilmelidir. Kırgın olan, tükenmişlik sendromu yaşayan  çalışanların motivasyonunu yükseltmek için bu şarttır”.

 

YA ESNEK MESAİ,  YA DA EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞI

“Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamuda mesai saatleri 10.00-16.00 olarak belirlenmiş bu konuda valilere yetki verilmiştir. Yıllık izinleri durdurulan sağlık çalışanları ise görüldüğü kadarıyla kamu otoriteleri tarafından bu düzenlemeye dahil edilmemektedir.  Halbuki sağlık çalışanlarının dinlenmeye en fazla ihtiyaç duyan kesim oldukları aşikardır. Salgınla kahramanca mücadele yürüten çalışanların dinlenme ihtiyacı da mutlaka gündeme alınmalı, mesai saatleri  buna göre ayarlanmalıdır. Sağlık çalışanlarının hizmetine ihtiyaç duyulduğu bir dönemdeyiz denilmekte ise ona göre esnek mesaiden mahrum kalınan süreler sağlık çalışanlarına nöbet ücreti olarak ödenmeli veya bu çalışmalar bir ikramiye tarzında ödeme planı ile ücretlendirilmelidir. Hak verilmeyip, emeğin göz ardı edildiği bir çalışma düzenini sürdürebilmek sağlık çalışanları açısından mümkün değildir. Çalışanların ya dinlenme haklar verilmeli ya da bu emeklerinin karşılığı ödenmelidir”.

 

Kırıkkale’de Çocuk Oyunları şenliği düzenlendi Kırıkkale’de Çocuk Oyunları şenliği düzenlendi

DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

“Sendikacılık adına hiçbir artı değer üretmeyenler, asıl işlevlerini unutup memuru masada yüzüstü bırakanlar, günah da çıkarsalar, timsah göz yaşları da dökseler milyonlarca memur ve emeklinin ahı, her an biraz daha fazla kulaklarını çınlatmaktadır. Türkiye Kamu-Sen, memuru masada unutup iş işten geçince hayıflananların yakasını asla bırakmayacak, memur ve emeklilerimizin hakları için doğruları söylemeye devam edecektir. Kısacası beklentimiz özlük haklarında gerekli iyileştirmelerin bir an önce yapılmasıdır. Çünkü kantarın topuzu kaçmış, sabır taşı çatlamış, bardak ta dolup taşmıştır. Türk Sağlık-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de hak ve hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Çeyrek asrı aşan sendikal mücadelemizde hiçbir zaman geri durmadık. Her daim çalışanın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Hak sahibine teslim edilene, sorunlar çözülene ve talepler karşılanana kadar durmayacağız” dedi. Haber: Kenan Kuzucu