Modern dünya izledi
Yaptığı çalışmalarla Kırıkkale'de önemli çalışmalara imza atan Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı Kırıkkale Şubesi'ne bir takdir belgesi de Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyük Elçiliğinden geldi. Büyükelçi Faig Bağırov imzasını taşıyan teşekkür belgesinde şu ifadelere yer verildi ' 1992 yılında 'modern' dünyanın gözleri önünde uluslar arası hukukun hiçe sayılarak Kadın, yaşlı, çocuk demeden yüzlerce Azerbaycan Türkünün ermeni birlikleri tarafından katledilmesi bizler ve tüm kardeşlerimizin sinesinde derin yaralar açmıştır. Sizin Hocalı Katliamı ile ilgili yaptığınız çalışmaları öğrendikten sonra büyük Atatürk'ün 'Azerbaycan'ın kaderi kaderimizdir, sevinci sevincimizdir' vecizesinin akla gelmemesi imkansızdır' dedi.

Alkışlanacak girişimler
Azerbaycan Ankara Büyük Elçisi Bağırov teşekkür mesajının devamında şu ifadelere yer verdi ' Hocalı Soykırımının, unutulmaması, unutturulmaması ve adalet namına sorumluların cezalandırılması için çarpan her yüreğin insanlık namına hizmet ettiği bir gerçektir. Sizin bu kapsamdaki faaliyetlerinizin insanlık açısından tarihte önemli bir yer tutacak ve alkışlanacak girişimler olduğunu eminlikle söyleyebilirim. Size 1 Şubat 2014 tarihinde Hocalı Soykırımı ile ilgili Konferans düzenlemeniz dolayısıyla en içten teşekkürlerimi bildiriyor, haksızlıklar karşısında olan faaliyetlerinizde büyük başarılar diliyorum' dedi.

Türkün acısı acımızdır
Azerbaycan Büyük Elçiliği'nin jestinden dolayı son derece onur duyduklarını ifade eden Türkav Kırıkkale Şube Başkanı Bülent Bozkurt ise yaptığı açıklamada şunları söyledi ' Sayın Büyük Elçi Faig Bağırov bey bizleri onurlandırdı. Kendisine tüm yönetim kurulu arkadaşlarım adına ince düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türk dünyası bir vücudun parçalarıdır. Nerde bir acı varsa ora için ölür ve gözyaşı dökeriz. Hocalı'da yaşanan vahşet tüm Türk Dünyası için kapanmaz bir yaradır. Biz Hocalı'yı unutmayacağız, unutturmayacağız. Türk Dünyası için çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi.