525 KOYUN KESİLDİ

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa işler  “Ürdün de Türk Kızılay olarak 525 koyun kesip mülteci kamplarında dağıttık. Devlet i Aliye i Osmaniye´nin torunları ve evlatları olmanın ne kadar büyük bir şeref ve sorumluluk olduğunu yakinen idrak ettik. Ürdün´deki tüm kardeşlerimizin sizlere selamları var” dedi.

 

KIRIKKALE´DE YÜZDE 100 ARTIŞ OLDU
Başkan Mustafa İşler “Kızılay´ın yardım çalışmalarına büyük destek veren hayırseverlerin, kurban kampanyasına da yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlarımızın kurban vekâletleri sayesinde bu yıl Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak geçen yıla göre yüzde yüz artarak 71 vekâlet sayısına ulaştık.

Yozgatlı kadınlar üretiyor, Ankara, Sakarya, Kırıkkale ve Kayseri'de satılıyor Yozgatlı kadınlar üretiyor, Ankara, Sakarya, Kırıkkale ve Kayseri'de satılıyor

  Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak canlı hayvan hisselerini şube yönetim kurulumuz ve gönüllülerimiz tarafından Kırıkkale´de ki  ihtiyaç sahiplerine de dağıtıldı. Kırıkkaleli hayırseverler sayesinde kurban bereketi dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşındı. Bu gurur Kırıkkale´mizin”

 

VEKÂLET SAHİPLERİNE TEŞEKKÜR

Türk Kızılay Başkanı işler konuşmasında dağıtım ile ilgili bilgi vererek bağışçılara teşekkür etti. “Yurt içi için aldığımız vekâletlerin kurban etlerinin bir kısmını aşevlerimizde ve anlık olarak dağıttık. Büyük bir bölümünü ise konserve haline getirerek ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca ulaştıracağız. Yurt dışında kesilen vekaletlerin kurban etleri ise eşit pay edilerek paketlendi ve soğuk zincir korunarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kampanyamıza vekaletleriyle destek veren ve kurban bereketini dünyanın dört farklı kıtasına taşımamıza aracılık eden tüm vekâlet sahiplerine teşekkür ediyorum”

TÜRKİYE´DE VE 50 ÜLKEDE KURBAN KESİMLERİ YAPILDI

Kurban´da Kızılay Modelini 12 yıldır başarıyla uygulayan Türk Kızılay, 2019 yılı için aldığı kurban vekâletlerinin kesimlerine yurt içinde ve yurt dışında olmak üzere toplam 51 ülkede yapıldı. 
 Kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, her yıl olduğu gibi bu yıl da Kızılay´ın Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası´na yoğun ilgi gösterdi. Kızılay´a yurtiçi ve yurtdışı için vekâletlerini veren hayırseverlerin kurbanları bayram namazının ardından kesilmeye başladı. Yurt dışı için vekâletlerini Kızılay´a veren hayırseverlerin kurbanları Balkanlarda, Asya´da, Ortadoğu´da ve Güney Amerika´da 50 ülkede kesildi. Yurtiçinde de çeşitli kombinalarda gerçekleştirilen kesimlerinden elde edilen kurban etleri anlık dağıtım ve aşevlerindeki dağıtımların yanı sıra konserve haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Yurt dışında ise kesim işlemlerinden hemen sonra soğuk zincir korunarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

 
KIZILAY´IN MERHAMET ELİ DÖRT KITAYA UZANIYOR
 Başkan İşler  “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya düzenleyen Türk Kızılay; Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Moldova, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan´ın aralarında bulunduğu Balkan ülkeleri; Burkina Faso, Cibuti, Çad, Etiyopya, Fildişi Sahili, Gambiya, Gine, Güney Sudan, Kamerun, Kenya, Komor Adaları, Moritanya, Mozambik, Nijer, Ruanda, Senegal, Somali, Sudan, Namibya, Tanzanya, Uganda ve Zimbabve´nin aralarında bulunduğu Afrika ülkeleri; Afganistan, Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Gürcistan, Kamboçya, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Pakistan ve Rusya/Tataristan´ın yer aldığı Asya ülkeleri; Filistin (Kudüs-Gazze), Irak, KKTC, Lübnan, Suriye, Ürdün ve Yemen´in aralarında bulunduğu Ortadoğu ülkeleri ile Güney Amerika ülkesi Surinam olmak üzere 50 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

HİLAL OLSUN TÜRKİYE
 “İslami şartlara uygun biçimde, din görevlilerinin ve noter vekillerinin eşliğinde kesimi yapılan kurbanlıkların seçimi veteriner hekimlerce yapıldı. Kesimlerin tamamı Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara riayet edilerek, hijyenik koşullarda yapıldı. Bu yıl “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, amacına uygun olarak kesimi yapılan yurt içi vekâletlerinin kurban etlerini önümüzdeki günlerde kıyma ve kuşbaşı kavurma konservesi haline getirecek. İşlem tamamlandıktan hemen sonra kurban eti konserveleri, Kızılay´ın ülke geneline yayılmış şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca dağıtılacak”
 
ANLIK BİLGİ VERİLDİ
“Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili bilgi vekâlet sahiplerine anlık olarak veriliyor. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alınıyor. Türk Kızılay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarına uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getiriyor” dedi Haber: EMEL SELCİ