TSO seçimleri için 13 meslek grubu için yaklaşık 2 bin civarında şirketin oy kullanması bekleniyor. 13 meslek grubundan meslek temsilcileri için 77 kişi seçilecek.77 kişi ise yine kendi arasında yapacağı gizli oyla 32 kişilik TSO yönetimini belirleyecek. Yönetime seçilen 32 kişi ise son aşamada Meclis Başkanını seçecek.

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

 

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri heyecanı Nisan Ayı ile birlikte yeniden başlıyor. Daha önce hükümet tarafından ertelenen seçimlerin 7 Nisan tarihinde yapılacağının duyurulması özellikle bu seçimlerle yakından ilgilenen kulisleri yeniden hareketlendirdi. Şu ana kadar ortaya çıkan tabloyu göre de, mevcut Başkan Ahmet Varlı, eski başkan Cemalettin Akdoğan ile e-imza yönetim kurulu başkanı Orhan Kılıç adaylığını kamuoyu ile paylaşmış durumda.

Seçimler ertelenmeden önce 13 meslek grubunda kendi adaylarını belirleyen ve bir dizi toplantılar yapan eski oda başkanı Cemalettin Akdoğan, yeni seçim tarihinin belirlenmesi ile ekibi ile yeniden yollara düştü. Akdoğan, yönetime talip olduğu grupların adayları ile özel bir restaurantta bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Akdoğan´ın daha önce yola çıktığı ekibi ile seçime gireceği ve bütün gruplar da iddialı olduğu ifade ediliyor. Akdoğan, adaylığı ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, şehrin ileri gelenlerinin ortaya koyduğu çağrıya kayıtsız kalamayacağını, Kırıkkale´de ticaret yapan kesimin önünü açmak için aday olduğunu söylemişti.

E-imza Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç´ta seçim tarihinin 7 Nisan olarak açıklamasının ardından başkanlık için adaylığını yeniden ortaya koydu. Türkiye genelinde yayın yapan haber sitelerine adaylığı ile reklam veren Kılıç, ilk seçim için adaylığını açıklarken,” Kırıkkale ekonomisinin lokomotifi Ticaret ve Sanayi Odası´nı daha da aktifleştirmek için adayım” demişti.

Mevcut Oda Başkanı Ahmet Varlı da adaylığını devam ettiriyor. Daha önceki seçim yarışında tek liste vurgusu yapan ancak diğer adaylardan beklenen desteği bulamayan Varlı, memleket için çıtayı daha da yükseltmek için kendi elinden geleni yapmak için aday olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştı.

Kırıkkale TSO seçimleri için 13 meslek grubuna yaklaşık 2 bin civarında şirketin oy kullanması bekleniyor. Seçimler sonunda gruplardan meslekleri temsilen 77 kişi seçilecek. Daha sonra 77 kişi arasından 32 kişilik TSO yönetimi seçilecek. Yönetim ise yine gizli oyla TSO Meclis Başkanını belirleyecek.