Geçen sezon Kırıkkalespor Teknik patronluğunu yapan ve sezon başında Kırıkkalespor ile yolları ayrılan Teknik patron Nihat Baran Gazetemiz spor sorumlusu Atila Yılmaz´ a geçen sezon ve yeni sezon ile ilgili açıklamalarda bulundu. Baran kimseye kırgın olmadığını Kırıkkalespor´un başarılı olmasını çok istediğini belirterek, “Sanki ben Kırıkkalespor düşmanıymışım gibi birileri beni spor kamuoyuna lanse etmelerine tahammül edemiyorum “dedi. Baran “Benim Kırıkkalespor´dan maddi bir beklentim olmadı. Amacım kendi Memleketimin takımına faydalı olmak ve hizmet etmekti” ifadesini kullandı.

 

BU MEMLEKETİN COCUĞUYUM

Nihat Baran kendisinin bu memleketin çocuğu olduğunu ifade ederek başladığı açıklamada “Bu takımda forma giydim. Bu takımda acı tatlı anılarım oldu. Görevim icabı başka şehirlere giderek hem futbolculuk hem de Antrenörlük yaptım. 30 yıldır  Memleketimden uzak kaldım. Geçen sezon Kırıkkalespor takımının sana ihtiyacı var dediler bende çıktım geldim.  İyi bir sezon geçirdiğimizi düşünüyorum. İmkânlarımız ölçüsünde bir şeyler yapmaya çalıştım. Daha başarılı olabilir miydim? Olabilirdi ancak kısmet böyleymiş” dedi.

 

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM

 

Teknik patron Nihat Baran  açıklamasının devamında “Geçen sezon beni takımın başına getiren Kulüp Başkanımız Metin Karakuş´tu. İyi ve kötü günlerimiz oldu. Aramızda bazı konularda anlaşmazlıklar vardı. Bu normaldir. Bu tür konular her kulüpte olur ve yaşanır. Kimseye kırgınlığım yok. Bunlar futbolun içerisinde olan şeyler. Kararın Kırıkkalespor´un menfaatleri doğrultusunda alınmış bir karar olduğunu düşünüyorum.  Ben Kırıkkalespor´un menfaatleri doğrultusunda bu zamana kadar her şeyi yaptım. Bundan sonra da üzerime ne tür görevler düşerse yapmaya her zaman hazırım” dedi.

 

KİMSELER KENDİNE PAY ÇIKARMASIN

 

30 yıldır gurbette olduğunu ifade eden Baran “Kırıkkalespor ile ilgili hiçbir beklentim yok.  Ben doğup büyüdüğüm takımın başarısı için her zaman yardım etmeye hazırım. Kırıkkalespor´un bana ihtiyaç duyduğu her konuda, her zaman yanında yer alacağım. “Kişiler ve şahıslara kızıyorum” diye Kırıkkalespor´a düşman olacak değilim.  Sanki ben Kırıkkalespor düşmanıymışım gibi sağda solda lanse ediliyor. Bu konu beni çok üzüyor, tahammül edemiyorum, rahatsız olduğum en önemli konuda bu. Ben bunların hiç birini hak etmedim” dedi.

 

ELEŞTİRMEK FARKLI BİR ŞEY

TAKIMIN BAŞARISIZ OLMASINI İSTEMEK ÇOK AYRI BİR ŞEY

 

Geçen sezonun acısıyla tatlısıyla geride kaldığını belirten Nihat Baran eleştiriye her zaman açık olduğunu ifade etti. Kendisinin de hatalar yapabileceğini belirterek “Eleştirmek kadar doğru bir şey yok. Mutlaka eleştiri olacak ki, bizlerde hatalarımızdan ders çıkaralım.  Ben açık sözlü birisiyim. Beni bilen bilir” dedi.  Kulüpte kendisinin görev alması veya almamasının hiçbir öneminin olmadığını ifade eden Baran “Eleştirmek farklı bir şey, Takımın başarısız olmasını istemek apayrı bir şey. Bırakın Antrenör olmamı, ben bu memleketin ve bu takımın eski futbolcusuyum. Bir taraftar olarak, bir sporsever olarak takımımızda hatalar var ise eleştirmek en doğal hakkım. Çünkü bu takım bizim takımımız. Ancak bu şehirde büyüyeceksin, burada top oynayacaksın, ondan sonrada çıkıp takımın başarısız olmasını isteyeceksin. Yok böyle bir şey.  Bunu düşünen her kim olursa olsun karşısında ilk önce beni bulur. Bu tür düşünenler bu şehre ve bu şehrin takımına hainlik ediyor demektir.  Çünkü bu takım bizim takımımız” dedi.

 

KIRIKKALESPOR´UN YERİ ASLA BURASI DEĞİL

 

Kırıkkalespor´un Türkiye liglerinin her kademesinde yer aldığını belirten Baran “190 bin nüfuslu şehrin takımının yerinin burası olmaması gerekiyor. İnanın içim açıyor. Yıllardır verdiği mücadelelerde hep zirveye oynayan takımımızın bugün BAL liginde olması herkesi üzdüğü kadar beni de çok üzüyor” dedi. Baran “Bu takımı bu hale düşürenler utansın. Herkes elini taşın altına koyarsa Kırıkkalespor tekrar o eski mazisine geri döner. Ben 30 yıl sonra geldiğim memleketimde geçen sezon bunu gördüm. Şehir başarıya aç, taraftar derseniz harika. Yeter ki bir ve beraber olalım. Bunu başardığımızda hiçbir güç önümüzde engel olamayacaktır” ifadesini kullandı.

 

KIRIKKALESPOR´DAN MADDİ BİR BEKLENTİM OLMADI OLMAZDA

 

Baran “Geçen sezon Kulüp Başkanımız Metin Karakuş benimle çalışmak istediğini ifade ettiğimde inanın çok memnun oldum. Çünkü uzun yıllar memleketimden uzak kalmıştım. Geri memleketime dönmenin mutluluğu ile çıktığım yolda acı tatlı anılarım oldu. Takımımıza bir şeyler vermeye çalıştım. Başarılı olup olmadığımı kendim değil spor kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kırıkkalespor´dan maddi bir beklentim olmadı. 2 bin 500 TL aylık ile çalıştım. İnanın ben bu ücreti 10 yıl önce başka takımlardan alıyordum. Ama söz konusu memleketimin takımı olunca hiçbir mazeret sunmadım. Dolayısı ile Kırıkkalespor´u bir para kazanma kaynağı olarak görmedim. Amacım kendi memleketimin takımına faydalı olmak ve hizmet etmekti. Bu konuda elimden geleni yapmaya çalıştım bundan sonrada  çalışacağım” ifadesini kullandı.

 

TRANSFERLERİN SORUMLULUĞU HOCA´YA BIRAKILSIN

 

Türk Metal Kırıkkalespor´nu yeni sezon öncesi yaptığı transferlere de değinen Baran Yapılan transfer politikasının yanlış olduğunu belirterek “Transferleri hocaya bıraksınlar. Sorumluluğu da ona göre hocaya yüklesinler. Şimdi yöneticilerimiz transferleri kendileri yaptı, yarın hoca” ben bunları istemiyorum” veya “yeni transferler istiyorum “derse ne yapacaklar. Sorumluluğu olmayan hiçbir hoca başarı elde edemez. Hiçbir kimsede neden başarısız oldun, hesabını soramaz. Yol yakın iken hocanın istediği futbolcular var ise maddi imkânlar doğrultusunda alınmasında her zaman fayda vardır” dedi.

 

ACELE´NİN AÇIKLAMASI BİR SKANDALDI

 

İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü! İşte yapay zekanın gözünden Kırıkkalegücü!

Kendisinden sonra anlaşılan ancak birkaç antreman sonra görevi bırakan antrenör Sadullah Acele´nin  takımın başına geldikten sonra bana bir ay yeter demesinin bir antrenör skandalı olduğunu belirten Baran “Takımın başına getirilmesi sonuçta bir yönetim tercihidir. Buna saygı duyuyorum ve tüm spor camiası da buna saygı duymak zorunda. Ancak Sadullah Hocanın bana sezon başı çalışması için 4 hafta yeter demesi bir antrenör için bir skandaldır.4 hafta hangi takıma yetmiş ki bize yetsin. Hocanın bu açıklamasına yönetimin hemen müdahale etmesi gerekirdi. Başkanında bu konuda uyarılması gerekirdi diye düşünüyorum. Bugün BAL liginde mücadele edecek takımların % 90 ı lige hazır konumunda. Ancak Kırıkkalespor bence henüz lige hazır değil dedi.

 

ACELE´NİN BIRAKIP GİTMESİ ÇOK YANLIŞ

 

Baran “Sadullah hocanın lig hazırlıkları için çalışma süresinin kısa olması noktasında eleştiri yaparken birde beklenmedik şekilde takımı bırakması tam bir skandal oldu. Şimdi bu adam çekti gitti. Kalan süre gelen Hasan hoca için kesinlikle yeterli değil.  Sadullah Hoca kendisi transfer yapmadı. Kırıkkalespor´a hoca olmak için yoğun caba sarf eden Sadullah hoca ne oldu da takımı terk etti. Koskoca şehrin takımını yüz üstü bırakmak hocaya yakıştı mı? Liglerin başlamasına kısa bir süre kala bu aşamada, takımı bırakıp gitmesi son derece yanlış bir hareketti. Yapılan bu yanlışları söyleyince senden kötüsü olmuyor maalesef” dedi

 

YENİ TEKNİK HEYETE BAŞARILAR DİLİYORUM

 

Sadullah Hocanın ayrılmasından sonra takımın başına getirilen yeni Teknik kadroya yeni sezonda başarılar dileyen Baran “ İnşallah istediği başarıyı elde ederler.  Kırıkkale´de seyirci potansiyeli muhteşem. Takımlarının başarısı için gecesini gündüzüne katan bu taraftarlar olduğu sürece inşallah başarıda bir gün mutlak gelecektir” dedi.

 

TEK VAZGEÇİLMEZİMİZ KIRIKKALESPOR OLSUN

 

Bir sezon boyunca kendisine destek veren herkese teşekkür eden Baran “Buradan tüm sporseverlere çağrıda bulunmak istiyorum. Herkes fikrini söylesin, eleştirisini yapsın, bende dahil. Ancak tek vazgeçilmezimiz KIRIKKALESPOR olduğunu hiçbir zaman unutmayalım. Takımımızı destekleyelim ve takımımızı şampiyon yapmak için tüm gayretleri sarf edelim. Ben Kırıkkalespor´u ve Kırıkkale halkını çok seviyorum.  Haydi, Kırıkkale´m ayağa kalk ve takımına sahip çık diyor Yeni sezonda takımımıza başarılar diliyorum. Gönlüm her zaman onların yanında olacak” dedi.