Soğuk Algınlığına Doğal Çözümler: Gribin Doğal Düşmanları Soğuk Algınlığına Doğal Çözümler: Gribin Doğal Düşmanları


350 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana Kırıkkale´de 350 kişinin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Normalleşme sürecinin ardından Kırıkkale´de sıkı tedbirler alınmaya devam ederken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca´nın açıkladığı, illere göre haftalık koronavirüs vaka sayıları tablosunda il genelinde bu hafta artış yaşandı.

 

BEN AŞILIYIM, BANA BİRŞEY OLMAZ DEMEYİN

Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar ve alınan tedbirlerin yanı sıra vatandaşların aşıya erişebilirliği konusunda da örnek çalışmalar yapılmaya devam ediyor.  Vücudun bağışıklık kazanması ve salgın hastalığının hafif şekilde atlatılması için İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, herkesi aşı yaptırmaya davet etti. Aşı olan vatandaşlar arasında ben aşılıyım bana bir şey olmaz şeklinde yanlış bir algı olduğunu söyleyen Müdür Ağırtaş, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına her zaman önem göstermemiz gerektiğini söyledi.

 

Son olarak Müdür Ağırtaş, 2´nci doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 69´una ulaşan aşılama oranının da biran önce yüzde 75 seviyelerine çıkması için herkesi aşıya davet etti.

 

ÇOK CİDDİ BİR ATIŞ YAŞANDI

Kırıkkale Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, haftalık vaka sayılarında kentte çok ciddi bir artış yaşandığı aktarıldı. Her 100 bin kişide görülen vaka sayısının 433,08´e çıktığı belirtilen açıklamada, 'Kovid-19 birçok sevdiğimizi ve yakınımızı bizlerden ayırdı. Maalesef ayırmaya da devam ediyor. Tedbirleri uygulamada gevşeme gösterirsek, kaybeden yine biz oluruz. Sağlık hepimiz için. Lütfen, kendimizi ve çevremizi bu noktada koruyalım. Sosyal ortamlarda çok dikkatli olalım, maskemizi kullanalım ve aşılarımızı mutlaka yaptıralım' dedi. Haber: Kenan Kuzucu