Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; ‘19 Eylül Gaziler Günü´ nedeniyle TBMM´de açıklamada bulundu.

Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi Karakeçili’de Yiğit Hamza için kermes düzenlendi

 

EŞİ GÖRÜLMEMİŞ MÜCADELE

MHP Öztürk açıklamasında; “Vatanını canından yüce bilen Türk Milleti´ni güçlü kılan; bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhu, ülke olarak başımızı her zaman dik tutmamızı ve onurlu bir yaşam sürmemizi sağlamıştır. Millî şahlanışın ve bağımsızlık iradesinin en büyük eserlerinden olan Kurtuluş Savaşı da; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, silah arkadaşları ve Yüce Milletimizin eşi görülmemiş bir mücadelesiyle kazanılmıştır. 19 Eylül 1921´de Büyük Millet Meclisi´nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal ve Gazi unvanını vermesi, Milletimizin şehit ve gazilerimize sevgisinin en önemli göstergesi olmuştur”

 

EZANIMIZ BEŞ VAKİT ÖZGÜRCE OKUNUYOR

“Cennet vatanımız; bizlere, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Bu bakımdan şehitlerimiz ve gazilerimiz; vatan sevgisinin sembolleri olarak milletimizin kalbinde çok özel bir yere sahiptir. Aziz Milletimiz; vefa ve minnet duygusuyla şehitlerimize, gazilerimize ve onların emaneti değerli ailelerine sahip çıkmaya, kederde ve kıvançta daima yanınızda olmaya devam edecektir. Bugün de; ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz ve polislerimiz, aynı şuur ve fedakârlıkla görev yapmaktadırlar. Ay yıldızlı al bayrağımız, onların cesaretleri sayesinde vatanımızın semalarında gururla dalgalanmakta, ezanımız beş vakit minarelerimizden özgürce okunmaktadır”

 

GAZİLERİMİZİ GÖNÜL BORCUYLA ANIYORUM

“Bu düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü´nü kutluyor, ülkemiz için canını ortaya koymaktan kaçınmayan tüm şehitlerimizi saygıyla, gazilerimizi gönül borcuyla anıyorum. Halen tedavisi devam eden tüm gazilerimize acil şifalar diliyorum.” diyerek, Milliyetçi Hareket Partisi´nin bundan önce olduğu gibi, bugünden sonra da şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü sorunuyla yakından ilgilenmeye devam edeceğini belirtti. Haber Emel Selci