ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak Yahşihan ilçe Nüfus Müdürlüğü hafta sonu açık olacak

Şehidimizin ailesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi tarafından anma programı düzenlendi. Dernek Başkanı Rıfat Öcal “Şehidimiz Ferdican Altuntaş Ekim 1988 tarihinde Kırıkkale´de dünyaya geldi. Yaşar ve Zahide çiftinin iki çocuğundan birisidir. İlk, Orta, Lise öğrenimini ilimizde tamamlayan Şehidimiz, Kırıkkale Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği bölümünden de mezun olmuştur. Vatani görevini,2008 - 2010 tarihleri arasında Çanakkale 116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı, Kumburgaz Özel Eğitim Merkez Komutanlığı ve Aksaray İl Jandarma Komutanlığı emirlerinde tamamlamıştır”

 11 MAYIS 2019 YILINDA ŞEHİT DÜŞTÜ  

“06 Şubat 2012-18 Şubat 2012 tarihlerinde jandarma Uzman Erbaş adayı olarak Bilecik 9.Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı emrinde eğitimini tamamlayarak 05 Mart 2012 tarihinde Hatay İl Jandarma Komutanlığı emrinde Jandarma Uzman Çavuş olarak ilk görevine başlamıştır. 2016 tarihinde Astsubay sınavını kazanarak Ankara Beytepe Jandarma Sahil ve Güvenlik Akademi Başkanlığında emrinde Astsubay eğitimini tamamlayarak; Astsubay Çavuş rütbesi ile 03 Mart 2017 tarihinden itibaren Bingöl ili Kiği Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrine atanmıştır. 11 Mayıs 2019 tarihinde Tunceli Pülümür ilçesi kızıl mescit mevkii çatan mahallesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda Şehitlik mertebesine ulaşmıştır”

 3. YILINDA ANILDI  

“Evli ve iki çocuk babası olan Şehidimiz, İlimiz Nur Camide düzenlen tören ile Kırıkkale Şehitliğine defnedilmiştir. Şehidimiz Ferdican Altunkaş kardeşimizi şahadetinin 3. yılında bu vesile ile de Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, silah arkadaşlarını ve bütün Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz 'dedi. Şehitlik Cami İmam Hatibi İsa Erkoç tarafından okunan Kuran ve yapılan dualardan sonra Altunkaş ailesi tarafından taziye dileklerinin kabul edilmesi ile program son buldu. Haber: Ersin Atasayar