ı.

 

Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı

EŞİTSİZLİK DAHA DA BÜYÜMÜŞTÜR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; belediyelerde sürekli işçi kadrolarında çalışırken, 2011 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine devredilen çalışanların sorunlarının çözümlenmesi için TBMM´de yazılı soru önergesi verdi. Konu hakkında bir açıklama yapan MHP´li Öztürk; “2011 yılında 6111 sayılı Torba Kanunla belediyelerin (bağlı kuruluşları hariç) sürekli işçi kadrolarında çalışan ihtiyaç fazlası çalışanlarımız, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine devredilmiştir”

 

ÇOK CİDDİ GELİR FARKI BULUNMAKTADIR

“Ancak bu geçişlerde, çalışanlarımız arasında maddî yönden hak kayıpları yaşanmış ve bu kayıplara çözüm bulunmadığı için, 2011 yılından bu yana maddi yönden eşitsizlik daha da büyümüştür. Özellikle; Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde daimi işçi kadrolarında çalışanlar ve aileleri, bu hak kayıplarından dolayı ciddî sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu çalışanlarımız ile geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğimizde tarafıma ilettikleri sorunların en başında ücret adaletsizliği gelmektedir. Bu bağlamda aynı işi yapan çalışanlarımız arasında çok ciddi gelir farkı bulunmaktadır.” diyerek, yıllardır bu sorunun çözüme kavuşturulmamasını eleştirdi.

 

İŞÇİLERİMİZİN MAĞDURİYETİNİ GİDERMELİ

İktidarın son yıllarda eşit işe, eşit ücret politikası yürüttüğünü belirten Öztürk açıklamasına şöyle devam etti: “Çalışanlarımız arasında maaş adaletsizliği sadece Kırıkkale´de değil, tüm Türkiye çapında devam etmektedir. Eğer gerçek anlamda eşit işe, eşit ücret politikası uygulanacaksa; Milli Eğitim Bakanlığı daimi işçi kadrolarında çalışanlarımıza düşük ücret alanlar lehine düzenlemeye gitmelidir ve bir defaya mahsus yapılacak seyyanen zam ile maaşların eşitlenmesi gerekmektedir”

 

EŞİTSİZLİKLER ORTADAN KALDIRILMALIDIR

“Diğer yandan sosyal haklar bakımından da süregelen eşitsizlikler ortadan kaldırılmalıdır. Tüm çalışanlarımızı yakından ilgilendiren gelir vergisi oranları düşürülerek, kamu çalışanlarımıza nefes aldırılmalıdır. Tüm bu sorunların çözümüne yönelik TBMM´de Millî Eğitim Bakanlığı´na yazılı soru önergesi vermiş bulunmaktayım. Tarafıma verilecek cevaplara göre, bu haksızlığın ortadan kalkması adına çalışmalarımı sürdüreceğim. Bu çalışanlarımız sahipsiz değildir” dedi. Haber: Kenan KUZUCU