ENGEL OLMAKTADIR

Keskin İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Geleneksel Çocuk Oyunları hakkında şu bilgileri verdi. “Şiddet içeren bilgisayar oyunları çocuklarımızın sevgi, şefkat, merhamet duygularının körelmesine, oynadığı oyunlardaki gibi can yakma ve zarar verme gibi davranışların ön plana çıkmasına; paylaşma, işbirliği, grup içi fedakârlık gibi duygularının ise gelişmesine engel olmaktadır.”

 

ORTAYA ÇIKMAKTADIR

“Son yıllarda çocuk yaşta işlenen suçların belirgin oranda artış göstermesinde sanal oyunların da etkisi olduğu bilinmektedir. Çocuklarımız, saatlerce bilgisayar başında her türlü fiziksel aktiviteden yoksun oldukları için bedensel gelişimleri bozulmakta, böylelikle obezite sorunu ortaya çıkmaktadır. Teknolojik gelişmeler sayesinde mahalle aralarında, kapı önlerinde heyecanla oyun oynayan çocukların sesleri duyulmaz olmuş, çocuklarımızın oyunları ve oyuncakları değişmiş, tek başına oynadıkları sanal oyunlara bağımlı hale gelmişlerdir.

 

KAYNAK BIRAKMAKTIR

“Ligin düzenlenmesindeki amaç, sosyalleşme sürecinde çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirecekleri imkânlar oluşturmak, her açıdan sağlıklı bir nesil için çocukların doyasıya oynamasını, enerjisini boşaltacağı etkinlikten önemli değerler kazanmasını, özgürce çocukluklarını yaşamasını kültürümüzün önemli bir öğesi olan çocuk oyunlarımızı tanıtmak, yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve bu alanda yararlanılabilecek bir kaynak bırakmaktır”

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

 

MÜSABAKALAR OYNATMAKTAYIZ

Proje Sorumlusu Hamide Demirlendi ise, “Bu proje, çocukların fazla enerjilerini atmasına yardımcı olmak, kendi sorunlarını kendileri çözmek, öz güvenleri artırmak, kurallar eşliğinde ve grup dinamiğinde oynandığı için, çocukların sosyal ve iletişim becerileri güçlendirmek adına çok önemli bir çalışma olacaktır. “ dedi.  Proje Koordinatörü Mehmet Hilmi Kalkan “oynanan oyunlarla çocuklarımızın ruh ve beden sağlığına katkıda bulunmak, kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak, daha sağlıklı ve huzurlu bir bedenle geleceğe hazırlamak istemekteyiz. Bunu gerçekleştirmek amacıyla, ligler düzenleyip, müsabakalar oynatmaktayız” dedi.