Hayvan Barınağı

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, görev süresi boyunca bir yandan Kırıkkale'nin eksik ve noksanlarını tamamlarken, diğer yandan da şehre değer katan çalışmalara imza attı. İlkler ve örnek çalışmalar gerçekleştirdi. Hayvan Barınağı bunların en dikkat çekici olanı. Türkiye genelinde örnek proje olarak adından söz ettiriyor. Su Arıtma Tesisi'nde uygulanan ters ozmoz sistemi de öyle. Bir çok il ve ilçe bu sistemi yerinde gördü ve uygulamaya başladı.

Atık Su Arıtma ve mezarlıklar

Buna benzer çalışmalar hep devam etti. Başkan Korkmaz'ın şehre kazandırdığı önemli bir eser de Atık Su Arıtma Tesisi oldu. Tamamlanmak üzere olan bu tesisle şehrin atık suyu temizlenmiş olacak. Tesis çok yakında hizmet vermeye başlayabilir. Mezarlıklar ve Şehitlik yapılan düzenlemeler ve bakımlarla daha güzel bir görüntüye büründü. Mezarlıklar ve şehitlikteki bakım sürekli devam ediyor.

Hayvan Pazarı ve Kesimhane

Hayvan Pazarı ve kesimhanesi olmayan Kırıkkale'ye bu iki eser de kazandırıldı. Artık Kırıkkale'nin modern bir hayvan pazarı ve modern bir kesimhanesi var. Kurban Bayramlarında yaşanan Pazar sıkıntısı sona ererken, günlük kesimler ile kesimhane işlevini sürdürüyor.

Parklar çok şık oldu

Kırıkkale'nin her yerinde parklar, oyun alanları ve kondüsyon aletleri dikkat çekiyor. Belediye tarafından yapılan çalışmalar ile şehrin her yeri parklarla donatıldı. Her parkın içinde veya yanında mutlaka kondüsyon aletleri ve çocuk oyun gurupları bulunuyor. Şehir halkı bu sayede spora merak salmaya başladı. Bir çok kişiyi bu alanlarda spor yaparken görmek mümkün oluyor.

Kayseri Yolu çalışması

Başkan Korkmaz'ın çalışması ile şehir bir cazibe merkezine daha kavuşuyor. Kayseri Yolu çevresinde ıslah ve rekreasyon çalışması sürdürülüyor. Burası şehrin yeni cazibe merkezi olacak. Burada TOKİ konutları yükseliyor. Bölgeye sosyal alan ve tesisler yapılacak. Bu bölge şehir tarafından büyük ilgi göreceğe benziyor. Şimdiden bölgeye ilginin yüksek olduğu görülebiliyor.

Camilere özel çalışma

Camiler için özel çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Veli Kokmaz, Nokta Mevkii'ne cami yapılmasını sağladı. Nur Camii için destek her zaman sürüyor. Çarşı Camii ve Fırınlı Camii yenilenecek. Aziziye Camii yenilendi. Başkan Korkmaz'ın camilere yönelik çalışması şehir halkı tarafından hep takdir edildi.

İtfaiye ve otel binası

Başkan Veli Korkmaz, hem Kırıkkale Belediyesi'ne ve hem de şehre yeni bir itfaiye binası kazandırdı. İtfaiye yeni araçlarla donatıldı. Otel eksiği olan Kırıkkale'de Nokta Mevkii'ne de 5 yıldızlı bir otel yaptırıldı. Bölgedeki iş merkezi de şehrin bu kısmında ciddi bir hareketlenmeye ve canlanmaya vesile oldu.

Atık Su Arıtma bitiyor

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın şehre kazandırdığı bir önemli proje de Atık Su Arıtma Tesis çalışması. Tamamlanmak üzere olan bu çalışma ile şehrin atık suları da arıtılacak.

Mezarlıklar ve Şehitlik

Belediye Başkanı Veli Korkmaz, mezarlıklar ve şehitliklerde düzenlemeler yapılmasını sağladı. Mezarlıklar ve şehitliklere parke taşları döşendi. Otlar ise sürekli temizleniyor ve bakım yapılıyor.

Hayvan Pazarı ve Kesimhane

Kırıkkale'de sürekli sıkıntı olan hayvan pazarı için yeni bir Pazar yeri yapıldı. Pazarın yanına ise kesimhane projesi uygulandı. Böylece Kırıkkale'nin önemli bir eksikliği daha giderilmiş oldu.

Kayseri Yolu'nda çalışma

Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından Kayseri yolunun çevresinde ıslah çalışması yürütülüyor. Bu bölge son derece şık olacak. Cazibe merkezi haline de getirilecek. Bölgede TOKİ konutları da yükseliyor.

Camiler için de çalışma oldu

Başkan Veli Korkmaz'ın bir önemli çalışması da camilere yönelik oldu. Nokta'ya güzel bir cami yapıldı. Nur Camii çalışması devam ediyor. Camilere yönelik çalışma da eser olarak kayıtlara geçti.

Şehir parklarla donatıldı

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın şehirdeki yeşil alanlara yönelik çalışması hep devam etti. Bu çalışmalar ile yeşil alan sayısı kat kat arttı. Her yerde parkları görmek mümkün. Parklar oyun ve kondüsyon aletleri ile de donatıldı.

İtfaiye binası yapıldı

Başkan Veli Korkmaz'ın bir önemli çalışması da İtfaiye'ye yönelik oldu. Belediye'nin çalışması ile şehre modern bir itfaiye binası kazandırıldı. Ayrıca, itfaiyeye de yeni araçlar alınarak takviye yapıldı.

Hayvan Barınağı kuruldu

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ın bir önemli çalışması da sokak hayvanlarına yönelik oldu. Belediye tarafından Keskin yolu üzerinde Hayvan Barınağı kuruldu. Örnek proje olarak gösterilen bu çalışma Türkiye genelinde de uygulanacak. (SÜRECEK)

YARIN: TOKİ çalışmaları, Pazar yerleri, kaldırım ve asfalt çalışmaları, Kentsel Dönüşüm…