Onların acımaya değil

Sevgiye ihtiyacı var

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kırıkkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi. İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve engellilerin sahne aldığı etkinlik görülmeye değerdi. Programda konuşan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Biz millet olarak engeli fiziki engel olarak, yada ruhsal engel olarak gören bir medeniyete sahip değiliz. Biz millet olarak engeli kalplerde, gönüllerde gören bir anlayışın temsilcileriyiz” diye konuştu.

 

ENGELLİYE KRAVATINI HEDİYE ETTİ

Kırıkkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Dünya Engelliler Günü dolasıyla düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Gündüzlü Bakım Ek Ünitesinden hizmet alan engelli bireylerin halk oyunu gösterileri, jimnastik gösterisi ve koro ekibinin kısa bir müzik dinletisi ile devam etti. Gösterilerin son bölümünde engelliler ellerinde Türk Bayrakları ile yarım ay oluşturarak katılımcıları selamladı. Gösterilerin ardından tamamı engelliler tarafından el emeği göz nuru olarak hazırlanan el işleri sergisi gezilirken, protokol üyeleri engellileri el becerilerinden dolayı tebrik etti. Vali Yunus Sezer engelliler tarafından hazırlanan el ürünlerinin kurulacak olan pazarda yer verilerek satışına imkan sağlanabileceğini söyledi.  3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programının ardından engelliler ile yakından ilgilenen Vali Sezer, Engelli Mustafa Mutluay´ın kendisinden kravatını istemesi üzerine, Mutluay´ın isteğini kırmayarak kravatını kendisine hediye etti.

Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu! Kırıkkaleli genç doktorun kuzeni konuştu!

 

EN BÜYÜK ENGEL ONLARIN SIKINTILARINI GÖRMEZDEN GELMEK

Törenin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk günün anlam ve öneminden söz ederek, amacın toplumda farkındalık oluşturmak olduğuna vurgu yaptı. Dünya Engelliler gününün, engellilerin sorunlarını dile getirmek adına önemli bir fırsat olduğuna vurgu yapan İl Müdürü Efetürk, “Engellilerimizin engellerinin ortadan kaldırılması adına adımlar atıyoruz. Biz bu günü sadece bir günle sınırlı tutmuyor, hergün engellilerimizle beraberiz. Bugün de muhabbete engel yok projemiz çerçevesinde ziyaretler gerçekleştireceğiz. Bugünü anlatmakta kelimeler kifayetsiz kalıyor, çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. En büyük engel, engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını görmezden gelmektir” diye konuştu.

 

BİZLER ENGELİ KALPLERDE GÖREN BİR MEDENİYETE SAHİBİZ

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer´de yaptığı konuşmasında “Dünya engelliler günü sadece bir gün olarak belki de bizlere sorumluluklarımızı hatırlatmak, engellilerimizin yaşadıkları sıkıntıların gözden geçirilmesi, bir nebze de olsun paylaşmak adına çok önem arz etmektedir. Biz millet olarak engeli fiziki engel olarak, yada ruhsal engel olarak gören bir medeniyete sahip değiliz. Biz millet olarak engeli kalplerde, gönüllerde gören bir anlayışın temsilcileriyiz. İnsanların her an fiziki, ruhsal engelle karşı karşıya kalabileceğini biliyoruz. Dünya zaten öyle bir dünya, hem yazı var hem kışı. Bu insanlar içinde geçerlidir. Bir güne sağlıklı olarak başlayıp, akşam sağlığımızı yitirerek bu hayatı devam ettirebiliriz. Aynı şekilde yakınlarımızda buna maruz kalabilir. Dolayısıyla dünyanın herşeyden önce bir sınav dünyası olduğunu, insanların çeşitli sınavlarla karşı karşıya kalabileceğini unutmamak lazım” ifadesini kullandı.

4 BİN ENGELLİ AİLESİ ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Zaman zaman engelli ailelere ziyaretlerde bulunduklarını hatırlatan Vali Sezer “Beni en çok etkileyen ve üzen şudur. Engelli ailelerimiz çocuklarını dışarı çıkartırken kınandıklarını ve toplumun kendilerine acıdıklarını söylemesi oldu. Caddede yürürken vah vah dediklerini işitiyorlar. Zaten biz büyük bir sorumluluğu omuzumuza almışız, birde insanların ve yakınlarımızın bu şekilde ki tavrı bizi derinden üzüyor şeklinde serzenişte bulunuyorlar. Engellilerimiz ve dezavantajlı dediğimiz insanlar hepimizin ortak sorumluluğu altındadır. Hepimiz gücümüz yettiği oranda engelli yakınları ve bunların sorumluluğunu üzerlerine alan insanlarımıza yardımcı olmamız, yüklerini hafifletmemiz ve sorunlarını çözmemiz lazım. Bu çok önemli bir unsur. Biz geçen sene Kırıkkale´de muhabbete engel yok projesi başlattık ve 4 bine yakın ailemizi ziyaret etme imkanımız oldu. Bu ailelerimizin bazıları devletin kendilerine sunduğu imkanlardan dahi haberleri yok. Bazı ailelerimiz engellisini 20 yaşına gelmesine rağmen daha odasından dışarıya çıkartmamış. Az önce bahsettiğim ruhsal baskı bunda çok etkisi var. Bizim bütün engellilerimizin kapılarını çalmamız gerekiyor. Evlerindeki fiziki imkansızlıkları gidermemiz, ailelerin nefes alacakları birgün de olsa kendilerine zaman ayıracakları vakitlerini onlara sağlamamız lazım. Engellilerimiz, bu dünyada temiz kalabilen, dünyanın kirine pasına bulaşmayan ender insanlardır. Bu vesile ile 3 Aralık Dünya engelliler günümüzün engellilerimizin sorunlarını paylaşmak adına yeni pencereler, yeni kapılar açması temennisi ile kutluyorum” dedi. Düzenlenen etkinliğe Vali Yunus Sezer´in yanı sıra Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,

HABER MERKEZİ