Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…


 

Uluslararası çapta düzenlenen “Güzel Ahlak” konulu Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 7´ncisi yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de binlerce öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

2 BİN 300 BULUŞTU

Kent genelindeki 10 sınav merkezinde düzenlenen yazılı sınavda 2 bin 300 öğrenci “Güzel Ahlak”la buluştu. Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından uluslararası çapta düzenlenen ve en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk 7. Bilgi ve Kültür Yarışması´nın 1. kademe online sınavı rekor katılımla gerçekleşmişti.

GÜZEL AHLÂK

Toplamda 529 bin 707 öğrencinin müracaat ettiği “Güzel Ahlâk” konulu yarışmanın 1. kademe online sınavı, 297 bin 686 öğrencinin katılımıyla 17, 18 ve 19 Şubat 2019 tarihlerinde www.ufkayolculuk.com adresi üzerinden gerçekleştirildi. İlkokul kategorisine 138 bin 525, Ortaokul kategorisine 277 bin 882, Lise kategorisine ise 113 bin 300 öğrenci müracaatta bulundu.

GÜZEL BİR GÜN YAŞADIK

Yarışmanın 2. kademesi ise sınav merkezlerinde yazılı şeklinde bugün gerçekleştirildi. Ufka Yolculuk Kırıkkale İl Temsilcisi Mustafa Arı, sınav sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını söyledi. Sınav günü itibariyle mutlu ve sevinçli bir gün yaşadıklarını aktaran Arı, “Bugün güzel bir gün yaşadık. Gençlerimiz “Güzel Ahlak” için hazırlandılar ve “Güzel Ahlak” için sınava girdiler”

HEYECANLIYIZ

“Çok mutluyuz, aynı zamanda da heyecanlıyız. Heyecanlıyız çünkü, Kırıkkale olarak geçen yıl Türkiye birinci bizden çıkmıştı. Yine bu yıl da Türkiye birincisinin bizden çıkmasını arzu ediyoruz. Mutluyuz çünkü, 8 aylık bir çalışmanın sonucu olarak öğrencilerimiz “Güzel Ahlak” konulu sınav için ter döktüler. Tüm öğrencilerimiz coşkuyla bugün sınav heyecanını yaşadılar. Sınavda salonlar dolup taştı. Hem sınava giren genç adaylarımıza hem de onlara sınava hazırlık süresi boyunca yardımcı olan ve destek veren ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE FAYDALI İNSANLAR YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Öğrencilerin sınav öncesinde 8 aylık sürede sınava hazırlandıklarını hatırlatan Arı, “Öğrencilerimiz sınav öncesinde sınav kitaplarını defalarca okuyarak büyük bir gayret ve coşkuyla sınava hazırlandılar. Sınav süresi boyunca ilçelerimize ve köylerimize kadar ulaşarak “Güzel Ahlak”ı duyurmaya çalıştık. İlçelerimizde de sınav yapılarak aynı heyecanı yaşadık. Kırıkkale olarak 10 sınav merkezinde Ufka yolculuk yarışması gerçekleştirildi. İnşallah temennimiz Kırıkkale birincileri ve Türkiye birincilerini görmektir. Bu yıl sınavımıza 2 bin 300 öğrencimiz katıldı”

7. YARIŞMAYI YAPTIK

“Biz sınava giren tüm öğrencilerimize sınav kitabı verdik. Ve bu kitaptan sınava hazırlandılar. Bu yılkı yolculuğumuz “Güzel Ahlak” oldu. Öğrenciler güzel ahlakla ilgili güzel temennileri de kazanmış oldular. Bununla birlikte ülkemize, milletimize faydalı insanlar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çünkü öğrencilerimizin güzel ahlaka ihtiyaçları var. Halkımızın, tüm toplumumuzun güzel ahlaka ihtiyacı var. Bunlar tamamlandığı takdirde ülkemizde ve dünyada güzel şeyler olacak diye ümit ediyoruz. Temennimiz bu. Bu yıl Ufka Yolculuk 7. yarışmayı yaptık. Önümüzdeki yıl ise 8. Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması´nda aynı şekilde buluşmayı arzuluyoruz.”

Sınava giren öğrenciler de memnuniyetlerini dile getirerek, sınav sayesinde ahlaklı olmayı, dürüst olmayı, saygılı olmayı, sabretmeyi ve yardımseverlik kavramalarıyla ilgili bilgiler edindiklerini belirttiler. Haber: Emel Selci