Mehteran şehre indi

 

Tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale´de de 23 Nisan kutlamaları Koronavirüs salgınına takıldı. Kırıkkale Belediyesi de çocukların bayramlarını buruk kutlamalarını gidermek için mehteran takımını sahaya sürdü. Araç üzerinde tüm mahalleri dolaşan mehteran takımı konser verdi.

 

Kırıkkale’de tarımsal üretim planlaması masaya yatırıldı Kırıkkale’de tarımsal üretim planlaması masaya yatırıldı

KOLTUK ÇOCUK BAŞKANIN

Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin (TBMM) açılışının 100. yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Kırıkkale Belediyesi gün içerisinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Her yıl olduğu gibi bu 23 Nisan´da da Belediye Başkanı Mehmet Saygılı koltuğunu temsili olarak devir etti. 11 yaşındaki Yiğit Öktem diğer yıllarda olduğundan farklı olarak Belediye Başkanlığını video konferans sistemi ile devir aldı. Belediye birim müdürleri ile vide konferans aracılığı ile bağlantı kuran Başkan Yiğit Öktem, yine video konferans sistemi ile birim müdürlerine direktif verdi.

 

MEHTERAN ŞEHRE İNDİ

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´nın talimatı ile Mehteran takımı gezici araç ile şehre indi. 23 Nisan görselleri ile süslenmiş gezici araç ile mahalle mahalle dolaşarak konser veren Mehteran Takımına evlerinde buruk bir şekilde 23 Nisan kutlamalarını yaşayan çocuklara moral kaynaığı oldu. Evlerinin balkonlarına çıkan çocuklar ellerindeki bayraklarla mehteran takımının söylemiş olduğu marşlara eşlik ederek yaşadıkları burukluğu kısa süreliğine de olsa üzerlerinden attılar. Yine mehteran takımının vereceği konser öncesi Kırıkkale Belediyesi Zabıta Ekipleri şehrin değişik noktalarında bayraklar dağıtarak vatandaşların evlerinin balkonlarının bayraklarla süslenmesini sağladı. Gün boyunca Belediye hopörlöründen çocuk şiirleri okundu.

 

23 NİSAN İSTİKLAL MARŞI İLE SONA ERDİ

23 Nisan aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 100´üncü yılı olması nedeniyle tüm şehirde saat 21:00´de vatandaşlar İstiklal Marşımızı evlerinin balkonundan okudu. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı´da beraberinde belediyenin zabıta, itfaiye, temizlik, ilaçlama birimlerinde görevli birer personel ile Belediyenin girişinde mehter eşliğinde İstiklal Marşını okudu. Bu yıl 23 Nisan´ın içinde bulunduğumuz durumdan ötürü buruk yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Belediyesinin gün boyu etkinlikleri ile bu burukluğu bir nebze gidermeye çalıştığını belirterek “bu zorgünler aşılacak ve daha nice 23 Nisanları birlikte çoşku ile kutlayacağız. Biz Bize yeteriz Türkiye diyoruz” dedi. Haber: Ahmet Ünal