Türk Metal Kırıkkalespor ilk deplasmanından şen döndü. Ancak ortaya konulan futbol beğenilmezken ve tüm spor severlerin ortak fikri teknik kadronun kadro tercihinde yanlış yaptığı. Nitekim oyuna sonradan giren tecrübeli ayaklar galibiyette önemli rol oynadılar.

 

Türk Metal Kırıkkalespor ilk deplasman maçında geçen sene aldığı beraberlikle şampiyonluk yarşında büyük yara almasına sebep olan Hacılar Erciyesspor ile karşı karşıya geldi. Bir önceci maçın oynandığı sahanın hemen yanındaki sahada taraftarlar yine yerini almıştı. Maç öncesi insan futbolcularına sevgi gösterilerinde bulunarak destek verdiler.Teknik Patron Hasan Şimşir Nevşehir maçına oranda takımda bir takım değişiklik yaptığı görülüyordu. Tecrübeli bek oyuncuları Yasin Ve Murat sağ ve sol bek olarak görevlerini alıyor cezası biten Sabri takım kaptanı olarak sahaya çıkıyordu. Yaş kontejyanı denedeni ile Uğur 18 kişilik maç kadrosunda yer almıyordu.  Maç öncesi yardımcı hoca Ali Durunesil futbolcuları uyarıyor zemini kötü olduğu iyi top kontrolünü zorlaştırdığını söylüyordu. Mücadele olamadan maçın kazanılmayacağını belirtiyordu.

İLK YARIDA İSYAN BAŞLADI

Maça büyük bir motivasyonla başlayan kırmızı mavililer karşısında büyük direnç gösteren oynamadan çok oynatmamayı düşünen bir rakip buldu karşısında. Geçen seneye oranla daha kuvvetlenmiş bir Hacılar Erciyespor vardı karşılarında. Nitekim orta sahada iyi mücadele eden ev sahibi ekip ilk dakikalarda Kırıkkalespor kalesine yüklenmeye başladı. Ancak gerek ön libero oynayan Adem ve beklide grubun en tecrübeli iki stoper Engin ve Sabri ortadan gelen atakları bir bir eritiyordu. Kanat beklerini boşattığı alanlarda etkili olan  ev sahibi ekip ciddi tehlikeler yaratıyordu. Bu arada saha içinde futbolcuların kendi aralarında sert müdahale ve dialoğlarına seyirci kalan hakem kontorülü yavaş yavaş kaybediyordu. Kanat oyuncularının varlık gösteremediği Türk metal kırıkkalespor´da forvet oyuncusu Ferdi kafa topu mücadelesinde indirdiği toplarda ve ileride arkadaşlarından yeteri desteği görmüyordu. İlk devrede kanat oyuncuları Berkay ve Tolga istenilen verimi veremiyor. Son vuruşlarda ve orta yapmakta, pas tercihindeki yanlışlıklar nedeniyle saç baş yolduruyordu. Hele maçın 35 dakikada Berkay´ın dokunsa gol olacağı pozusyonda topu ezmesi ve rakibini topa müdahale sansı taraftarları tribünlerde kahrediyordu. Ev sahibi Hacılar Erciyesspor maçın 38. Dakikasında kullandığı korner atışında kaleci Tayfun´un bir anlık hatası ve faul kokan pozisyonda golü buluyordu. Gol sonrası Şenol´un ettiği küfürü duyan futbolcular Hacılar Erciyes yedek kulübesini ablukaya alıyor ortam bir anda geriliyordu. Maçın yan hakemine uzun süre itirazlar sonuç vermiyordu. Golden sonra hatalarını sıklaştıran kırmızı mavililer istediği golü bulamıyor. Kanat oyuncuları ve Hacılar Erciyesporlu futbolcular Hakemler verdikleri kararlarla ortamı iyice geriyorlardı. İlk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sona ererken soluğu hakemin yanında alan teknik kadro ve futbolcularımız maçın hakemine sertlikten ve edilen küfürleri şikayet ediyorlardı.

YANLIŞ HESAPTAN DÖNÜNCE

Maçın ikinci devresine Türk Metal Kırıkkalespor iki tecrübeli kanat oyuncunu sahaya sürerek başladı. Teknik kadro oyun planında değişikliğe giderek Ömer´i sağ ön tarafa Bahri´yi sol ön tarafa atarken Mert´in yerini değiştiriyor, orta sahaya çekiyor. İlk yarıda varlık gösteremeyen Berkay  ile sinirleri gerilen Adem´i kenara alıyordu. İkinci devrenin başı da ilk yarıdaki kötü futbolun devamı gibiydi. Nitekim ev sahibi ekip ayağa oyun oynayarak topu iyi kullanıyor, rahat pozisyonlar buluyordu. İkinci devrenin başında ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruş´un dışarı çıkması ile oyun yavaş yaş türk Metal Kırıkkalespor lehine dönüyordu. Yasin´in ve Ömer´in getirdiği kenar toplarında etkili olmaya başlayan kırmızı mavililer ancak rakip defansı bir türlü geçemiyordu. Bu dakikalarda tribünlerde homurtular başlamış her zamanki destek veren taraftarların yerine isyana geçen her pozisyonda futbolcularına bağıran bir taraftar grubu oluşmuştu. Takıma destek vermek yerine tiyatro izler gibi maç izliyorlardı. Tarftar ortaya konan kötü futbol nedeniyle nerede ise isyan notasına gelmişti. Ancak maçın 70. Dakikasında orta sahanın dinamosu Veysi´nin serbest vuruşu çabuk kullanması Yasin7in harika ortasında Ömer´in akıl dolu kafa vuruşu ile beraberlik sayısı bulunuyordu. Ne olduysa ondan sonra oldu. Oyuna hakim olan ve galibiyeti daha çok isteyen futbolcularımız rakip kaleye yüklendikçe yükleniyordu.Nitekim Cansın´ın oyuna girmesi ile canlanan kanat organizasyonları rakibi bunaltıyordu. Ev sahibi ekip ise üç kez ceza sahası dışından denediği sert şutlarda etkili olamıyordu. Tam maçın bu skorla biteceği düşünülürken son dakikada ortaya çıkan tecrübeli ayak Bahri sağ kanattan aldığı topla seri çalımlarla ceza sahasına girdi sert vuruşu rakibi çarparak filelere gitti. Beraberlik golünden sonra coşan taraftar maçın bu skorla bitmesinin ardından ortalığı bayram yerine çevirdi. Futbolcularla doyasıya galibiyeti yaşadılar.Aynı sevinç soyunma odasında da devam etti.

Sadettin Saran, “En çok spor salonunu Kırıkkale’ye yaptırdık” Sadettin Saran, “En çok spor salonunu Kırıkkale’ye yaptırdık”

TECRÜBELİ AYAKLAR

Türk Metal Kırıkkalespor Hacılar Erciyes deplasmanında iyi bir futbol ortaya koymadığı tüm spor severlerin ortak fikri. Teknik kadronun kadro tercihinde özellikle kanat oyuncularını antrenman performansını maça yansıtamamasının sıkıntısını yaşıyor. Oyuna ne zaman tecrübeli futbolcular giriyor takım kendini buluyor.Tüm sporsever teknik kadrodan isteği tecrübeli oyuncalar ile maça başlaması daha sonra genç oyunculara yer vermesi. Spor severler ayrıca takımın kazanmas arzusunun hiç bırakmamasından da oldukça memnun