Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren takımlardan Azatlıspor, Emniyetspor ve Kayseri Yolspor haftayı puansız kapatırken Hacılar Erciyesspor kendi sahasında çok önemli 2 puan kayıp ederek düşme potasından bir türlü uzaklaşamadı.

 Bu haftanın en karlı ve altın değerinde 3 puanı alan takımı ise Sivas temsilcisi Yıldızeli Birlikspor oldu kendisi gibi düşme potasında bulunan Kayseri Yolspor´u kendi sahasında 3-1 mağlup eden Yıldızeli Birlikspor ligde kalma umutlarını son 2 maça taşıdı.

 

KIRIKKALESPOR 53 PUAN

Kırıkkalespor bu hafta sonu ligden düşmeme mücadelesi veren 16 puanlı Emniyetspor´a konuk olacak. Her iki takım sahaya mutlak galibiyet için çıkacak. Kayıp edilecek puan veya puanlar bu iki takımın emeklerini bir anda boşa da çıkartabilir. Grup lideri Kırıkkalespor bu deplasman´da alacağı 3 puan ile son haftaya şampiyonluk yolunda büyük bir avantajla girecek. Lider kendi sahasında 10 binin üzerinde taraftar desteğini de arkasına alarak Kazan Belediyespor karşısına çıkacak. Kırmızı- lacivertlilerin taraftarlar önünde alacağı galibiyet Kırıkkalespor´un Şampiyonluğunu ilan edecek.

YOZGATSPOR 51 PUAN

Liderin 2 puan gerisinde zirve yarışını sürdüren Yozgatspor bu hafta kendi sahasında Kırşehirspor´u

2-0 yenerek bu haftayı da kayıpsız geçti. Kırmızı- siyahlılar Ligin son 2 haftasında ligden düşmeme mücadelesi veren takımlardan Azatlıspor ile deplasman´da son hafa ise kendi sahasında Emniyetspor ile karşılaşacak.   Yozgatspor her ne kadar kendi maçını düşünmek zorunda olsa da gözünü Lider Kırıkkalespor´un oynayacağı maçlara çevirmek zorunda kalacak

HACILAR ERCİYESSPOR 19 PUAN

Kendi sahsında Kazan Belediyespor ile 0-0 kalan Kayseri temsilcisi bu maçta çok önemli 2 puan kayıp ederek kendini tehlikeli bölgesinden bir türlü uzaklaştıramadı. Ligde 1 maçı kalan Hacılar Erciyesspor bu hafta sonu ligin güçlü takımlarından Nevşehirspor´a konuk olacak. Bu maçta alacağı bir mağlubiyet ve diğer rakiplerinde alacağı galibiyetler Hacılar Erciyesspor´un Bal ligine vedası olabilir.

 

 

 

EMNİYETSPOR 16 PUAN

Kırıkkalegücü-Gümüşhanespor maçında dördüncü gol sesi Kırıkkalegücü-Gümüşhanespor maçında dördüncü gol sesi

Sivas temsilcisi Emniyetspor grupta düşmeye aday takımlar içerisinde en zor maçları olan takımların başında geliyor. Ligin son 2 maçını zirvede yer alan takımlarla oynayacak olan Emniyetspor bu hafta sonu lider Kırıkkalespor´u konuk ederken bir hafta sonra ise deplasmanda Yozgatspor´a konuk olacak Emniyetspor´un bu zor maçlarda kayıp edeceği puan veya puanlar kendisinin Amatör kümeye düşmesine neden olacak.

YILDIZELİ BİRLİKSPOR 16 PUAN

Haftanın en karlı takımı hiç kuşkusuz ki Yıldızeli Birlikspor takımı oldu. Kendisi gibi ligden düşmeme mücadelesi veren Kayseri Yolspor´u rahat yenen Sivas temsilcisi rakibi karşısında aldığı çok önemli 3 puan belki de ligde kalmasını sağlayacak. Sivas temsilcisi bu hafta sonu Kırşehirspor´a konuk olacak Yıldızeli Birlikspor bu deplasmandan alacağı 1 puan bile işine yarayacak.  Ligin son haftasında ise kendi sahasında Azatlıspor´u konuk edecek ve bu maçtan alacağı galibiyet kendisinin Deplasmanlı ligde kalmasını sağlayacak.

AZATLISPOR 16 PUAN

Emniyetspor gibi Azatlısporun´da işi oldukça zor.  Grubun en zayıf halkalarından olan Azatlıspor imkânları ölçüsünde ligde tutunmaya çalışıyor. Azatlıspor bu hafta sonu zirve yarışında yer alan Yozgatspor ile kendi sahasında karşı karşıya gelecek Niğde temsilcisi ligde kalmak adına bu maçı mutlak kazanması gerekiyor ancak takımın kapasitesi de belli yine de çıkmayan candan ümit kesilmez parolası ile maça çıkacak.  Azatlıspor sezonun son maçını ise kendisi gibi sıkıntılı bölgede can çekişen Yıldızeli Birlikspor´a konuk olacak ancak bu kritik maçın favorisi ev sahibi ekip görünüyor.

KAYSERİ YOLSPOR 15 PUAN

Kayseri Yolspor her ne kadar 15 puan ile ligin son sırasında yer alsa da ligde kalmaya yakın takımlardan biri olarak görülüyor.  Ligde hiçbir iddiası olamayan Altındağ Belediyespor ile kendi sahasında son maçı ise deplasmanda Çankırı Belediyespor ile oynayacak. Yolspor diğer rakiplerinin zirve takımları ile oynayacak olması Kayseri ekibine artı olarak yansıyacak gibi görünüyor ama yine de en ufak bir hata kendisine çok pahalıya patlaya bilir.