İlk olarak basın mensupları ile bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek, Kutlu Doğum Haftasında yapılacaklar ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Basın mensuplarına bilgi verdikten sonra Müftü Gerek, Kızılkanat iş Merkezi içinde ve çevresindeki esnaflara ve vatandaşlara gül dağıttı. İl Müftülüğünde basın mensuplarına etkinlikler hakkında bilgiler veren Gerek, miladi olarak 1444 yıl önce Hz. Muhammet’in (Sav) dünyayı şereflendirdiğini belirtti. Kutlu Doğum Haftası’nın 26’ıncı yılının kutlandığını söyleyen Müftü Gerek, insanlığın sevgi, saygı ve merhameti Hz. Muhammed’den (sav) öğrendiğini ifade etti.

 

İslamafobi yenmek gerekiyor

 

 Kutlu Doğum Haftası nedeniyle toplam 20 bin adet broşür dağıtılacağını söyleyen Müftü Gerek, topluma birlikte yaşamayı öğretmek gerektiğini belirtti. Toplumda boşanmaların olduğunu, komşu ülkelerde olan savaştan dolayı ülkemize gelen insanlardan dolayı toplu yaşamanın önemli bir konu olduğu için bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasının konusunun ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşamak Ahlakı’ olduğunu açıkladı. Dünya ülkelerinde İslamafobinin giderek arttığını bu konu üzerinde de çalışmalar yapıldığını belirtti. Müftü Gerek  bu korkunun sebebi olarak İslamı tam olarak anlatılmaması yattığını İslam dinini birlik bütünlük içinde barış içinde yaşamaya büyük önem verdiğinin iyi anlatılmamasından kaynaklandığını söyledi.

 

Tüm halkımız davetli

 

Mehmet Saygılı’dan borç açıklaması! Mehmet Saygılı’dan borç açıklaması!

17 Nisan tarihinde bütün camiilerde ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşamak Ahlakı’ ile ilgili hutbe yapılacağını söyleyen Müftü Gerek, 15 lisede, üniversite öğrencilerine ve Kur-an kurslarındaki talebelere konu hakkında konferanslar yapılacağını, kermeslerin Nur Camii için yapılacağını anlattı. Öğrenciler arasında yarışmaların olduğunu söyleyen Müftü Gerek, 340 öğrencinin Sevgili Peygambere Mektup konusunda komposizyon yarışmasının yapıldığını, Müftülük çalışanlarının komposizyonlar hakkında çalışmalarını devam ettiklerini söyledi.Müftü Gerek “ Pazartesi günü saat 17:00 Cumhuriyet meydanında yapacağımız programla haftamızın açılışını yapacağız. Açılış programımız ardından hafta boyunca bir çok etkinliği imza atacağız. Tüm halkımızı etkinliklerimiz davet ediyoruz” ifadesini kullandı.

 

Gül dağıttı

Müftü Gerek açıklamasından sonra Kızılkanat iş merkezi ve çevresinde vatandaşlara Hz Muhammet efendimizin simgesi olan gül dağıtımı yaparak vatandaşlara etkinlik için davetiye verdi.