KIRIKKALE ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜNÜ ALDI

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirildi. Gaziantep´te 24-27 Eylül tarihlerinde çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yapan festivalde, 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunan 100 binin üzerinde gençten yaklaşık 5 bini finalist olarak yarıştı. Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri Emre Burak ve Furkan Türkay, TEKNOFEST 2020´de katıldıkları Uçan Araba Tasarım Yarışmasında 3´üncülük ödülü aldı. Kırıkkale Üniversitesi Milli Teknoloji hamlesine destek olmaya, hayallerini gerçekleştirmeye devam edecek.

 

REKOR BAŞVURU

Festival bu yıl rekor katılımla gerçekleştirildi. İlk yıl 4 bin 333 takım, ikinci yıl 17 bin 773 takımın yarıştığı festivale bu yıl daha fazla katılım oldu. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını koşullarına rağmen coşkuyla başlayan festivalin en önemli kısımlarından biri olan yarışmalar, geçen seneden daha geniş bir katılımla yapıldı. 81 il ve 84 ülkeden başvuruların geldiği festivalde yer almak için 20 bin 197 takım ve 100 binin üzerinde genç müracaat yaptı. Yarışmalar, seminer, söyleşi ve hava şovlarının yapıldığı, yerli-milli ürünlerin sergilendiği festivalin coşkusu sosyal medya hesaplarından canlı yayınlarla milyonlara ulaştırıldı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN FESTİVALE ZİYARET

Gaziantep´te düzenlenen TEKNOFEST´in en üst düzey konuğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Festival´in üçüncü gününde kente gelen Erdoğan, TEKNOFEST stantlarını gezdi, öğrencilerden çalışmaları hakkında bilgi aldı ve dereceye giren öğrencilerin ödüllerini takdim etti. Konuşması sırasında Türkiye´nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelerini paylaşan Erdoğan, gelecekteki hedefleri de aktardı. Festival, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yanı sıra Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Gaziantep Valisi Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin gibi önemli isimleri de ağırladı. Haber Merkezi

Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı Kırıkkale’de kaçakçılık operasyonu! On binlercesi yakalandı