Yahşihan tarımına büyük katkı

Kop Teyap Projeleri kapsamında Yahşihan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün yürütmüş olduğu Koordinatörlüğünü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özgür Başyiğit´in yapmış olduğu 110.000 TL bütçeli Modern Ahır, Besili Hayvan,  Karlı Çiftçi Projesinin faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

SORUNLARI DİNLİYOR

Proje kapsamında Yahşihan Merkez ve tüm köylerinde Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Yetkilileri Hayvancılık faaliyetinde bulunan vatandaşlarla bir araya geliyor ve hayvancılıkla ilgili tüm sorunları dinliyor, çiftçileri bilgilendiriyor. Hayvancılığın ilçe için oldukça önemli olduğunu tüm sorun ve çözüm önerilerin masaya yatırıldığını dile getiren yetkililer,  bir grup çiftçilerle birlikte İzmir Tire ve Manisa Kulada bulunan örnek kooperatif ve Hayvancılık işletmelerini ziyaret ettiler.

YILLIK 60 MİLYON TL BÜYÜME

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün organize ettiği geziye bizzat çiftçilerle birlikte Tarım ve Orman Müdürü Özgür Başyiğit´de katıldı. Gezi 3 gün sürdü ve gezinin çiftçiler için oldukça yararlı olduğu gözlemlendi. Özellikle İzmir Tire Süt Kooperatifinin Birleşmiş Milletler ödülü bulunmakta olup, 2 bin 200 üyeye ve kooperatif bünyesinde 380 çalışana sahip yıllık 60 milyon TL ye yakın büyüme gösterdiği bilinmekte olup birçok Ülke çiftçileri ve yetkilileri tarafından ziyaret edilmektedir.

YENİ UFUKLAR KAZANDIRDI

Yetkililer burada bulunan modern hayvancılık işletmelerinin çiftçilerin bakış açısını değiştirdiğini ve onlara yeni ufuklar kazandırdığını dile getirdi. Yetkililer Kooperatifçiliğin Ülke Tarımı için çok önemli olduğunu, proje kapsamında yakın zamanda Yahşihan İlçesi ve Köylerinde sekiz hayvancılık işletmesinde çeşitli ekipmanlar la modernize edilmesi sağlanacak ve proje faaliyetlerine devam edileceğini dile getirdiler.

ÖRTÜ ALTI SEBZE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün Kop Teyap Projeleri kapsamında yeni dönemde de Koordinatörlüğünü yine  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Özgür Başyiğit´in yapacağı 272.000 TL bütçeli  Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği ve İyi Tarım Uygulamaları isimli bir başka projeside başarılı bulunarak kabul edilmiş önümüzdeki aylarda uygulanılmasına başlanılacaktır.

ÖNEMLİ GELİŞMELER GÖSTERDİ

Örtü altı sebze yetiştiriciliğinin Yahşihan´da son yıllarda önemli gelişmeler gösterdiği üstelik bu üretimin insan sağlığını ön planda tutan iyi tarım uygulamaları metotları ile birlikte yapılmasının önemli olduğunu dile getiren yetkililer, tarımsal kalkınma, verim ve kalitenin artırılması için çalışmalara devam edileceğini bildirdiler. Haber: Emel Selci

Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı! Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı!