Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu Kredi hacmi 12 trilyon 899 milyar lira oldu


Kolat'ı ziyaret ettiler
Kütüphaneler Haftasının 50. Yılı kutlamaları münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, yetkililer ve kütüphane çalışanları Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette bilgi veren Kütüphane Müdürü Atay Kırıkkale'nin kitap okumada Türkiye'de 11. Sırada yer bulduğunu söyledi
Kütüphaneye ödül
Ziyarette İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay, ilimizdeki kitap okumaya yönelik çalışmalar ve faaliyetler hakkından çeşitli bilgiler verdi.Verilen bilgide; 2012 yılında ilimizin ülke genelinde kitap ödünç vermede 7. Sırada, kitap okuma anlamında da 11. sırada yer aldığı belirtildi. Bu yıl ise Türk Kütüphaneciler Derneği tarafından İl Halk Kütüphanesi'ne, ' En İyi Halkla İlişkiler Uygulama Ödülü' verildiği ifade edildi.
Milletin gelişimi için okumak gerekiyor
Ziyarette konuşan Vali Kolat 1964 yılında kutlanmaya başlanan Kütüphaneler Haftası'nın bu yıl 50. yılını kutlandığın Kütüphaneler bizim kültürümüzde, inancımızda, geçmişimizde ve geleceğimizde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.Vali Kolat 'Kütüphaneler bakımından millet olarak yüzümüzü güldürecek bir geçmişe sahibiz. İnşallah bu kültürümüzü geleceğe de taşımalıyız. Okuyan anlamında da diğer illerden iyi bir konumdayız. Bir milletin gelişmesi için okuyan nesillerin fazla olması çok büyük önem taşımaktadır. Ülkelerin büyümesi anlamında da eğitim ve öğretim farkı ön plana çıkmaktadır. Eğitim ve öğretimin iyi olması da okumaktan ve bilgi sahibi olmaktan geçmektedir. İlimizde okumaya ve okuyana büyük değer verilmektedir. O yüzden ben buradan vatandaşlarımızı okumaya davet ediyorum. Kütüphane Haftasının da hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.
Meydanda kitap okudular
İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından; Kütüphaneler Haftası'nın 50. Yılı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda ' Karanlıkta Kalmamak İçin Kitap Okuyun' etkinliği düzenlendi. Kitap okuma etkinliğine Vali Ali Kolat, Vali Yardımcıları Abdullah Aslaner, Adnan Kayık, İl Jandarma Komutanı J. Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Müdürleri, öğrenciler, davetliler ve kitap okurlar katıldılar.
Kütüphaneyi sahip çıkmalıyız
Vali Ali Kolat, öğrencilerin arasına oturarak bir süre kitap okudu.Daha sonra yaptığı açıklamada; 'Vatandaşlarımız, kütüphanelerin önemini, kitap okunmanın önemini anlatmak bu etkinliği yapıyoruz. Kitap bizim için son derece hayati öneme sahiptir. Bir milletin geçmişini, geleceğini bilmesi için bu anlamda kitap okunanın öneminin bilinmesini istiyoruz. Kırıkkale olarak kitap okuma yönünden Türkiye genelinde sıralamada ilk ondayız. Bu sene ilk 7'ye girdik. Bu senede muhtemelen ilk 10'un içerisinde yer alacağız. Hem kitap okuma bakımından, hem de kitap okumak için müracaat eden şahıs bakımından da oldukça iyi bir konumdayız. Ayrıca kütüphanemizin tadilatı da devam etmektedir. Tadilat sonrasında kütüphanemiz daha iyi bir konuma gelecektir. Kitap okumak, kitabı dost edinmek çok güzel bir şeydir. Bir ülke ne kadar çok okuyorsa inanın o ülkenin kalkınmışlığı ile eş değerdedir. Bu anlamda da herkese kitap okumayı tavsiye ediyoruz. Kitap okumak için artık kitap yoktu, yer yoktu, imkan yoktu deme şansımızda yok. Çünkü artık kütüphanelerimiz her türlü imkanı veriyor. Okul kütüphanelerimiz her türlü imkanı sunuyor. Kütüphanecilik yönünden ülkemiz iyi durumdadır. Bu anlamda kitaplarımıza ve kütüphanelerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Ben bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 'dedi.
Ödülleri verildi
Kütüphaneler Haftasının 50. Yılı kutlamaları ile ilgili son program Kültür Müdürlüğünde yapıldı. Programda konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Zeliha Atay Kütüphanelerin yaşam boyu öğrenme yerlerin başında geldiğini geçen yıl kütüphanede yüzün üstünde etkinlik yapıldığını ifade etti. Atay ayrıca kütüphanenin tadilatın devam ettiğini ve kütüphanede 49 bin 720 kitap olduğunu 117 bin kişinin kitap okumak için geldiğini ve 68 bin kitap ödünç verildiğini söyledi. Proğrama katılan Vali Kolat ise dünyada bir çok ülkenin kütüphanelerinde milyonları aşan eserlerin sergilendiğini Türkiye Milli Kütüphane ve üniversite kütüphanelerindeki eserlerin anca bu sayıya yaklaştığını belirtti. Kolat ayrıca bilinçil kitap okumanın genel kültürü geliştireceğini kültürü gelişmiş bireylerin de ülkeye katkılarının olacağını söyledi. Konuşmaların ardından Kırıkkale'de en çok kitap okuyan,kitap ödünç alan isimlere ödülleri Kırkakle Valisi Ali Kolat tarafından verildi.