Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82´nci yılında Kırıkkale´nin Karakeçili, Delice, Sulakyurt, Bahşılı, Keskin ve Yahşihan ilçelerinde anıldı.

Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı! Kırıkkale’de ilk doğum yaşı açıklandı!

KARAKEÇİLİ İLÇESİ

Karakeçili Türk Büyükleri Parkı´nda düzenlenen törende, Kaymakam Ahmet Nuri Demir ve Belediye Başkanı Veysel Aydemir, Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı. Saat 09.05´te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması ve okunan şiirlerin ardından sona erdi.

BAHŞILI İLÇESİ

Bahşılı Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen törende, Kaymakam Bekir Yalçın ve Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, Atatürk Anıtı´na çelenk bıraktı. Saat 09.05´te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu. Törene, kurum müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

KESKİN İLÇESİ

Keskin Cumhuriyet Meydanı´ndaki törende, Kaymakam Ali Yılmaz ve Belediye Başkanı Dede Yıldırım tarafından Atatürk Anıtı´na çelenk sunuldu.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Gaffar Okkan Ortaokulu Müdürü Şaban Kutluca tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.