Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Çocuk, Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından Yenidoğan Canlandırma Programının (NRP) Kırıkkale´de eğitimi yapıldı.

 

İLK DAKİKALARIN ÖNEMİ BÜYÜK

Kırıkkale’de jandarmadan anlamlı hareket Kırıkkale’de jandarmadan anlamlı hareket

 

NRP Uygulayıcı Eğitimine Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Özel Yaşam Hastanesi ile Acil Sağlık Hizmetlerinde görevli sağlık personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kırıkkale´de İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen Kadın Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda gerçekleşen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi İl Sağlık Müdürü  Dr.Feramiş Ender Güngüneş´in ve Doç.Dr.Ş.Suna Oğuz açılış konuşmasıyla başladı. Güngüneş konuşmasında dünyada olduğu gibi ülkemizde de bebek ve yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi, asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin öneminden bahsederek her yenidoğanın, yeterli ve doğru resüsitasyon hakkının olduğuna vurgu yaptı.

                                                           

DEĞERLENDİRME ZİYARETİ YAPILDI

3 (üç) gün süren NRP Uygulayıcı Eğitimi Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Kurs Sorumlusu Doç.Dr.Ş.Suna Oğuz eşliğinde Doç.Dr.Evrim Alyamaç, Doç.Dr.Fatmanur Sarı, Hemşire Nevin İnan Yurdagül ile Ankara Yenimahalle Devlet Hastanesinde görevli Doç.Dr.Nilgün Altıntaş eğitimci olarak katıldı. Aktif doğum yapılan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinin doğum salonu, ameliyathane ve yenidoğan yoğun bakım servisi eğitim ekibi tarafından Hastane Değerlendirme ziyareti yapıldı. Haber Merkezi