KRİZLERİN BEDELİNİ EMEKÇİLER ÖDEMESİN

Genel Başkanı Pevrul Kavlak, dün FOX TV´de yayınlanan Çağlar Saat´e konuk oldu. Bura da gündeme dair açıklamalarda bulunan Başkan Kavlak, “Bu ülke ne zaman bir dara düşse en önde emekçiler var. Ülkenin ormanları yanıyor en önde yine emekçiler var. Ülkemizde deprem oluyor enkazın altında gece gündüz bir can kurtarır mıyız? Diye çalışıyoruz. Dünya´da bir salgın var. Herkes eve kapandı. Başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm emekçiler sahada.  Kargo çalışanları yüzlerce insanla yüz yüze geldiler. Dünya maske bulamadı, biz maske ürettik. Herkes evine kapanırken bizler çalıştık. Bu krizlerin bedelini emekçiler ödemesin.

 

KIDEM TAZMİNATI İLE UĞRAŞANLAR DURMUYOR

Türkiye´de hayatın durduğunu fakat TBMM´nde kıdem tazminatı ile uğraşanların durmadığını söyleyen Kavlak, “Sürekli pişirip pişirip önümüze getiriyorlar. Kıdem tazminatından herkes yararlanamıyor. Bu düzenleme doğru bir düzenleme değil. Bu düzenleme anayasada aykırı. Anayasa´nın 10. Maddesinde herkes eşittir diyor. 13 yılda 9 defa kıdem tazminatı ile ilgili çalışmalar oldu. Bir günden bir güne de Türk-İş´e çalışmanın metni gönderilmedi. Biz ya basından öğrendik, ya da dışarıdan temin ettik”

 

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'de sabit bıraktı

HERKES DİLİNDE KIDEM TAZMİNATI

‘Kıdem tazminatını herkes diline doladı´ diyen Kavlak, “Eskiden kıdem tazminatını alan bir kişi evini alırdı, arabasını alırdı, çocuğunu evlendirirdi. Aldığı para ile yaşamını rahatça geçirirdi. Fakat bu dönemde ise kıdem tazminatı düşürüldü. İnsanlar emekli olduğu zaman çocuğunun eline bakmayacak. Kıdem tazminatını kefen parası yapıyorlar. Sürekli kıdem tazminatını gündeme getirip birçok arkadaşımız emekli oluyor, yasa çıkacak diye. Evde, işyerinde motivasyon kalmıyor. Gündeme geldi geleni yüzlerce telefon alıyoruz. İnsanlar geleceğinden korkuyor”

 

ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA

Son günlerde çok ciddi sıkıntıların yaşandığını dile getiren Kavlak, “Türk-İş yıllardır yoksulluk ve açlık sınırlarını açıklıyor. Son birkaç yıldır asgari ücret açlık sınırının altında kaldı. Asgari ücretli Türkiye´nin yüzde 43´ü çalışıyor. İşveren bizi alıyor bir süre çalıştırıyor ve denedim olmadı diyor. Biz mevsimlik çalışıyoruz, geçici çalışıyoruz, biz özel istihdam bürolarından gönderiyorlar çalışıyoruz. 4-B, 4-C çalışıyoruz. Şimdi diyorlar ki sizin işinizi bölüp istihdamı artıracağız diyorlar. Sen istihdamla birlikte yokluğu da artırırsın. Yoklukta tüm insanları buluşturursun”

 

DÜNYANIN EN KALİTELİ İŞÇİSİ TÜRK İŞÇİSİ

Türk işçilerinin Dünya´nın en kaliteli işlerini yaptıklarını söyleyen Kavlak, “En verimli şekilde çalışıyoruz. Avrupa´dan ilerdeyiz. Hastalanıyoruz yine işe gidiyoruz. Devamsızlık yapmıyoruz. Biz böyle bir potansiyele sahibiz. Bize iş bulun, iş getirin biz çalışalım. İşveren kar ediyor vergiden düşüyor, araba alıyor vergiden düşüyor. Ben ev araba alıyorum, vergiden düşemiyorum. 2500 lira maaş alan bir kişi 700 lira kira ödüyor. Maaşın geri kalanı ise gıda ile ilgili. Lüks bir harcama da yok. Dolayısıyla TÜİK´in sepetine baktığın zaman o kadar çok çeşit var ki”

 

TAZMİNATI ELİMİZDEN ALMAYIR

Son olarak Genel Başkan Kavlak, “Bu düzenleme çıkarsa iki konfederasyonla birlikte bir yol haritası çıkartacağız. Demokratik eylemlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Kıdem tazminatı bizim son kalemiz. Oğlumuzun damatlığı kızımızın gelinliği. Yaşlandığımız da köşede duracak kefen paramız. Bu parayı da bizim elimizden alırlarsa biz de elimizden gelen ne varsa yapacağız” dedi. Haber: Kenan Kuzucu