Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emeklinin açlık sınırındaki maaşlarında büyük kayıplar meydana geldiğini söyledi.

 

YÜZDE 40 ZAM

Şube Başkanı Aytekin, 2018 yılının Temmuz ayından sonra ülkemizdeki ekonomik kırılganlık sonunda emeklilerin almış olduğu maaşlarda tespit edilen enflasyon oranı üzerinde emeklinin kullandığı mal ve hizmetlerde yüzde 40´lara varan zamlar yapıldığını dile getirdi. Emeklinin açlık sınırındaki maaşlarında da büyük kayıplar meydana geldiğini söyleyen Aytekin, “Emeklilerimiz bu şartlar altında 2019 1´ci ayını bekleyecek gücü kalmamıştır. Bilindiği gibi Ocak 2019 ayında enflasyon oranında zam yapılacak bu oran emeklinin enflasyonu değil bu şartlar altında emeklilerimizin kayıplarının giderilmesi için 2019 1´ci ayından önce maaşlarına ek zam yapılması gereğine inanmaktayız”

 

AÇLIK SINIRI 1830 LİRA

‘Hayatımızda yeri olmayan tüketim kalemleriyle yapılan enflasyon hesapları bizim için adil olmayan sonuçlar doğurmaktadır´ diyen Aytekin, “Emekliye verilen 6´şar aylık enflasyon zamları verilirken açlık sınırının bin 830 lira ve yoksulluk sınırının da 6 bin TL olduğu unutulmasın unutulmaması gereken bir konuda emeklinin yüzde 75´i açlık sınırının altında maaş almakta. Emeklinin biraz rahata kavuşması için yüzdeli zam  değil seyyanen zam yapılması 2000 sonrası emeklilere intibak verilmesi Hastane katkı paylarının kaldırılması vergi iade karşılığı yüzde 4´lerin yüzde 10´a çıkarılması Emekli Derneği olarak diyoruz ki emekliye verilen paralar ekonomiye katkı sağlar. Bahsetmiş olduğumuz emeklilerin sorunları çözüldüğü zaman emeklilerimiz mutlu olacaklar ve ülkemizi bayram yerine çevireceklerdir. Emekliler Derneği olarak 1 Ekim dünya yaşlılar gününü kutlamayı da bir görev bilmekteyiz” dedi. Haber: Ahmet Özhan