İYİ Parti Kırıkkale Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcısı Şevket Özsoy, parti yönetimiyle birlikte Ermenistan´ın Azerbaycan´a karı yaptığı hain saldırıyı kınadı. Özsoy, “Ermenistan´ın Azerbaycan´a yönelik saldırıları kabul edilemez” dedi.

 

AZERBAYCAN TÜRKLERİNE KARŞI KATLİAMLAR YAPTI

Özsoy, “Ermenistan tarih boyunca yalan ve iftira politikası yürüttüğünü biliyoruz.  “Nitekim sözde soykırım yalanıyla başlayan garabet, ASALA´nın diplomatlarımıza yönelik saldırılara ve Hocalı´daki soykırıma kadar uzanan, büyük bir tarihi zemine yayıldı. Azerbaycan Türklerine karşı katliamlar yaptı; Hocalı´da soykırım uyguladı. Azerbaycan topraklarının yüzde 20´si işgal edildi; 1 milyona yakın Azerbaycan Türk´ü, yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kaldı. Bizler, Ermenistan´ın tarih karşısındaki suçunun ve sorumluluğunu çok iyi biliyoruz.”

 

SİVİLLER DE HEDEF ALINDI

“Azerbaycan toprağı olan Karabağ´ı ve çevresindeki toprakları işgal eden Ermenistan, 27 Eylül 2020 Pazar sabahı, yine haddini aşarak bir saldırıya kalkıştı. Azerbaycan topraklarına yönelik bu saldırıda sadece askerî unsurlar değil siviller de hedef alındı. Terter´in Gapanlı, Ağdam´ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli´nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl´ın Çocuk Mercanlı köylerinde yoğun bombardıman yaşandı. Naftalan ilçesine bağlı Kaşaltı köyünde, tamamı aynı aileden 5 sivil hayatını kaybetti; 19 sivil de yaralandı. Bunun üzerine Azerbaycan ordusu, cepheye yakın bölgelerde yaşayan sivil halkın güvenliğini sağlamak için karşı saldırı başlattı. “

Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu Kırıkkale’de hacı adaylarına hazırlık kursu

 

AZERBAYCAN´IN HAKLI DAVASINDA HER ZAMAN YANLARINDAYIZ

“Bizler aynı zamanda; “tek millet, tek devlet” idealinin sonuna kadar peşinde koşan bir geleneğin ve düşüncenin temsilcileriyiz. Düşmanca bir tutum peşinde de koşmuyoruz; fakat bu sınır ihlalleri, insan haklarına aykırı her türlü saldırı devam ederse; üzerimize düşen ne varsa yapmaya da hazırız.  Kırıkkale´mizden kardeşlerimize bir selam ve dua göndermek için bugün teşkilat binamıza şanlı Azerbaycan ve Türk bayrağımızı asarak dalgalandırdık.  İYİ Parti olarak gerek Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendi´nin gerekse Genel Merkez yöneticilerimizin de açık ve net bir şekilde ifade ettikleri üzere kardeş Azerbaycan´ın haklı davasında her zaman yanlarındayız.”

 

ERMENİSTAN´A HAK ETTİĞİ CEVAP VERİLECEKTİR

“102 yıl önce “Fırtınalar dursun yana, yol ver Türk´ün bayrağına” ifadeleri ile Bakü´yü kurtaran Kafkas İslam Orduları nasıl kardeşlerinin yanında durduysa bugünde kardeşlerimizin yanında durarak Ermeni ordusunun Karabağ´dan tamamen çekilmesi sağlanacak ve eninde sonunda Ermenistan´a hak ettiği cevap verilecektir.  İYİ Parti Kırıkkale Teşkilatı olarak bu zorlu süreçlerde milletçe birlik içerisinde olmamız gerektiğinin önemine vurgu yapmak isteriz. Bağımsız Azerbaycan´ın mimarları Mehmet Emin Resulzade ve Ebulfez Elçibey´i rahmetle yad eder, Ermeni saldırısı karşısında hayatlarını kaybeden asker ve sivil Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah´tan rahmet, ailelerine sabırlar, yaralı Azerbaycanlı kardeşlerimize de acil şifalar dileriz” dedi.

 

HABER: AHMET ÜNAL