13.11.2015 tarihinde ekşi sözlüğe bir kullanıcı şu ifadeleri yazar; “Daha önce 28. Mknz. P. Tugayında, Tugay Komutanı iken (2007) geceleri koğuşları dolaşırdı. Üstü açılan askerlerin üstünü örterdi. Şaka değil adam o zaman tuğgeneraldi. Hiç beklemediğiniz bir anda er gazinosunda bitiverir ve askerle sohbet ederdi. Bir keresinde taburun kaloriferi arıza yaptığında, gecede 5 defa geldiğine şahit olduk. Büyüksün Metin Baba”

Feykuser kullanıcı adını kullanan bu ekşi sözlük yazarının, yazıda anlattığı Metin Baba kim biliyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Adayı olan ve Selahattin Demirtaş´ı cezaevinde ziyaret eden, Demirtaş´ı serbest bırakın diyen, Muharrem İnce´nin, Apoletlerini sökmekle tehdit ettiği 2. Ordu Komutanımız İsmail Metin Temel Paşa…

Biz erkek çocukları Askerlik yaptığımız zamanlarda hayata dair birçok şey öğreniriz. Mesela bir dostun ne demek olduğunu en güzel askerde anlarız. İlla terör bölgesinde, teröristlerle çatışmaya gerek yok, dostun önemini anlamak için. Batıda hem kantinde hem de cebinde sigara bittiğinde, son bir dal sigarayı paylaştığın zamanda anlarsın dostun ne olduğunu.

Sadece dostluk mu?

Aile şefkatinin, Anne Kucağının, Baba Ocağının ne demek olduğunu da askerde anlarsın. 10 seviyorsan anneni 50 seversin askere gidince. Aynı şekilde babanı, kardeşlerini… Hastalandığında istirahat raporu alıp, yatakhanede yatıp, bırakın size nane limon kaynatanı, ilacınızı getirecek bir kişiyi göremeyince öyle bir anlarsınız ki ailenin önemini…

Devleti tanırsınız, Devleti… Vatan Toprağının kuru bir laf olmadığını anlarsınız. Hele ki terör bölgelerinde askerlik yapmışsanız!

Evet, bir Cumhurbaşkanı adayımız var. Hatta iki hatta iki hatta üç hatta dört… Muharrem İnce, Meral Akşener, Temel Karamallıoğlu, Selahattin Demirtaş! Bir tanesi çıkıp ta, darbeye yeltenen o dalkavukları asacağım demedi. Bir tanesi çıkıp 15 Temmuz gecesi halkın üzerine mermi yağdıran şerefsizleri ipe dizeceğim demedi. Bir tanesi dahi 250 vatandaşımızı Şehit eden o şerefsizlere hak ettiği muameleyi yapacağım demedi…

Kimi zaman darbeyi savundular, kimi zaman darbecileri. En kibarları darbecileri destekleyen ve kimi delillerle yakalanıp FETÖ/PDY üyeliğinden cezaevinde yatan teröristleri savundu. Kimse hesap soracağım demedi, kimse bir 15 Temmuz´a daha müsaade etmeyeceğim demedi. Kimse FETÖ Operasyonları aynı kararlılıkla devam edecek demedi…

Ne mi dediler?

Selahattin Demirtaş´ı bırakın dediler!

Bugün tüm gerçeklikleri ile FETÖ organizasyonu olduğu ortaya çıkan Gezi Kalkışmasını övdüler.

Askerine ana-baba şefkati gösteren, askeri soğuktan uyumuyor diye uyuyamayan, Van´dan Hatay´a kadar sınır hattını yürüyerek arşınlamış, PKK ile en etkili mücadeleleri veren Paşalarımızdan biri olan, Metin Temel Paşa´nın apoletlerini sökeceklerini söylediler.

Bunlar söyledikleri, bir de söyleyemedikleri vardır elbette. Muhtemelen utanıyorlardır. Akıncı Üssünden darbe girişimini yürüten şerefsizleri serbest bırakacaklardır ama söyleyemiyorlardır.

Seloya af demek, teröre af demektir. Seloyu bırakın derken, FETÖcülerü bırakın diyorlardır aslında. Ama söyleyemiyorlardır, dedim ya utanıyorlardır.

Evet, Cezbedici vaatleri de var!

Marka yaratacağım diyor, tasarım yapacağım diyor. Bir önce ki çağın teknolojileri ile zaman kaybetmeyeceğim, çağın teknolojilerini yapacağım diyor. Hiç imkânsız değil İHA´da, SİHA´da dünya devi 6 devletten biri olan ülkemiz, Apple gibi, Microsoft gibi, Samsung gibi markalar çıkartabilir.  Evet, yerli arabada Mercedesi BMV´yi hatta Renault´u, yakalamamız uzun sürebilir. Enerjimizi buna harcamak yerine Türkiye´nin gelmiş geçmiş en başarılı Enerji Bakanı Berat Albayrak ile doğal Enerji üretimine yatırımlar yapıp, enerjimizi bu alana harcayıp, bu alanda dünya devi olabiliriz.

Haklısınız Bay İnce!

Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret Sarıkızlı Köyü Derneğinden, Önal’a ziyaret

Ancak ülkesinin en başarılı Paşalarından biri olan Metin Paşa´nın apoletlerini sökeceğini belirten bir kişinin, ülke için bu kadar önemli ve doğru projeleri hayata geçireceğine inanmıyoruz. Bir paşanın, halkın oyu ile seçilen Cumhurbaşkanını alkışlamasından rahatsız olan bir kişinin, bunları yapacağına inanmıyoruz. İnanın siz seçilin sizin de konuşmanızı alkışlamasından, biz rahatsız olmayız. Çünkü Cumhurbaşkanlığı Makamı, Cumhurun temsilidir ve o makama ilk oturan kişi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´tür ki, cennet mekân Gazimize, Türk Askerinin nasıl saygılı olduğunu çok iyi bilirsiniz. Cumhurun Temsilini, Cumhurbaşkanını alkışlayan değil alkışlamayan paşanın apoletleri sökülmelidir ki, 15 Temmuz gecesi ve 16 Temmuz sabahı Türk Milleti o apoletleri sökmüştür.