İKRAMİYE BÜYÜK OLUNCA

HAYALLERDE BÜYÜK OLDU

 

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiyenin 80 milyon olduğu biletler satışa çıkmasıyla, Kırıkkale´de yılbaşı özel çekilişi için vatandaşların çeyrek biletlere yoğun ilgi gösterdiği görülüyor.

 

BİLET SATIŞLARI YAPILIYOR

Vatandaşlar, büyük ikramiyenin kendilerine çıktığı zaman ilk yapacakları işin bir ev ve araba almak olduğunu söylediler. Çarşıda yapacağınız kısa bir gezinti sırasında soğuktan üşüyen ama yüzünden gülümsemesi eksik olmayan onlarca seyyar bilet satıcısına rastlamanız ve büyük umutlarla biletlerini alan yüzlerce vatandaşla göz göze gelmeniz mümkün.

 

BAYİLERİN YOLUNU TUTTU

Her yıl 7´den 70´e herkesin şansını denediği yılbaşı özel çekilişi biletleri yeni hayaller yeni, umutlarla birlikte görücüye çıktı.  Vatandaşlar 80 Milyon TL´lik ikramiyeyi duyunca  “Ya bana çıkarsa” umuduyla bilet satış bayilerinin yolunu tuttu. Adana bu yıl büyük ikramiyenin kendisine çıkma umudu ile yaşıyor. Biletler henüz görücüye çıkmasına rağmen, vatandaşlar şimdiden biletlerden satın almaya başladı. İkramiye büyük olunca hayallerde büyük oldu.

 

YİNE DE ŞANSLARINI DENİYORLAR

Bilet alan vatandaşlar ise, büyük ikramiyenin kendilerine çıkmasını istediklerini bu nedenle bilet aldıklarını aktardı. Bilet alan vatandaşların birçoğu büyük ikramiyenin kendilerine çıkması durumunda borçlarını ödeyip, kendilerine rahat bir gelecek sunmayı planladıklarını anlattı. İkramiyenin çıkması durumunda okul ve benzeri kamu yararına olacak mekanlar yaptırmak istediklerini söyleyenlerde oldu. Kimileri ise, kendilerine çıkacağına zaten ihtimal vermediklerini yine de şanslarını denemek amaçlı bilet satın aldıklarını vurguladı.  Bilet almaya gelen emekli vatandaşlarda, umutlarının yılbaşında çekilen milli piyango biletlerine bağlı olduğunu söylediler. Emeklilerin en büyük sorunlarının ev olduğunu belirten vatandaşlar, kendilerine ve çocuklarına güzel bir ev almayı planladıklarını anlattılar.

 

ÇAREYİ PİYANGODA ARIYORLAR

Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon… Hava kirliliğine dikkat! Türkiye’de 4 milyon…

Vatandaşın yoğun bir şekilde bilet aldığını belirten bilet satıcıları, “Dişinden tırnağından arttırıp büyük umutlarla bilet almaya gelen binlerce insan var. Yılbaşı ikramiyesinin de ayrı bir cezbediciliği var. Çünkü ödül çok büyük. insanlar, bizim gibi seyyar biletçileri tercih ediyor. Bir zaman sonra bizler de sabit bayi gibi oluyoruz. Çünkü herkesin tezgahını açıp, biletini sattığı yer belli. Hafta sonu bu sayı daha da artıyor. Bu durum daha çok havanın iyi olmasıyla alakalı. Bir yağmur yağdı mı ya da hava buz gibi soğuk oldu mu pek fazla bilet alan da olmuyor.”

 

ONLARCA BİLET ALMAYA BAŞLIYOR

“İnsanlar eski alışkanlıklarını terk etmiyorlar. Halen birçok insan karışık, onlu ve çapraz seri olarak çoklu alımlar yapıyor. Çünkü insanlar kazanmak, şanslarını arttırmak istiyorlar ve bunu da yılın en çok ikramiye veren zamanı yılbaşında yapıyorlar. Yıl boyunca tek bir bilet almayan insanlar bile yılbaşı ikramiyesini duyunca birden onlarca bilet almaya başlıyor. Akrabası için eş dost için de emanet olarak bir tane bilet alan da birçok insan var. İnsanlar, ülkede çok fazla ümit kalmadığı için çareyi piyangoda arıyorlar. Zaten birçoğu da ‘aman ya çeker giderim buradan´ düşüncesiyle bilet alıyor.” dedi. Haber: Ayşe Soysal